Необходимо е изграждането на 400 000 сигурни и охраняеми зони

...
Необходимо е изграждането на 400 000 сигурни и охраняеми зони
Коментари Харесай

ЕК публикува анализ за нуждата от безопасни паркинги за камионите

Необходимо е построяването на 400 000 сигурни и охраняеми зони за паркиране в Европейския съюз. Това е заключението в изследване на Европейската комисия, оповестено през днешния ден.

Товарните камиони постоянно стават жертва на обири и набези, като близо 75% от тези произшествия се случват, когато камионите са паркирани на неохранявани паркинги. В отговор на този феномен проучването на Комисията показва подробна карта с местата, където има потребност от безвредни пространства за паркиране в Европейски Съюз и редица минимални условия за даването на ясна информация за тяхното местоположение на водачите, притежателите на товари и транспортните компании. В тази връзка Европейската комисия предизвиква построяването на безвредни зони за паркиране, предоставяйки финансиране от 45 милиона евро по линия на Механизма за свързване на Европа.

Беше формирана и експертна група, която да ползва единни стандарти в тази сфера.

„ Шофьорите в Европа заслужават сигурност и комфорт по време на почивката си. Това е от изключителна значимост за тяхната сигурност и за сигурността на тяхната работа по европейските пътища. Сегашната обстановка е неприемлива. С оглед на подобряването изискванията на труд на водачите на камиони в Европа и отбраната на обществените им права като част от Пакета за подвижност I актуалното изследване демонстрира нужните последващи стъпки. Ще предприемем нужните дейности, с цел да подсигуряваме на водачите и притежателите на товари сигурни паркинги в Европейски Съюз, “ съобщи Виолета Булц, комисар по въпросите на превоза.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР