Необходимо е функцията на личен и социален асистент да бъде

...
Необходимо е функцията на личен и социален асистент да бъде
Коментари Харесай

Лидия Шулева: Функцията на личен и социален асистент трябва да се върне в бюджета

Необходимо е функционалността на персонален и обществен помощник да бъде върната в бюджета, сподели в предаването „ Лице в лице” по bTV някогашният вицепремиер и обществен министър Лидия Шулева.

По думите ѝ неслучайно майките на деца с увреждания излизат на митинги на площадите. „ Не може една напълно бюджетна функционалност да бъде трансферирана за финансиране от стратегии по европейските проекти”, посочи Шулева. „ Това е бюджетен ангажимент, не може да бъде прехвърляно на каквато и да било друга институция или програма”, акцентира някогашният обществен министър.

Не е въпросът да получаваш обществена помощ и да си стоиш у дома, с цел да гледаш детето, безапелационна беше още Лидия Шулева.

Според нея е доста по-важно да се основат центрове за работа с тези деца, с цел да могат майките да ги оставят, да работят и да бъдат потребни за обществото. Тези деца имат потребност от развиване, степените на увреждане са разнообразни и доста от тях с подобаваща профилирана помощ могат след това да работят и да се развиват, означи Шулева.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР