Необходимо е до края на следващата седмица да започне разглеждането

...
Необходимо е до края на следващата седмица да започне разглеждането
Коментари Харесай

Горанов за крана в Карнобат: Категорично говорим за нарушаване на технологичната схема

Необходимо е до края на идната седмица да стартира разглеждането и дебатирането на законодателните промени, които да преодолеят празнотите в наказателното законодателството, което да разреши разкритията на неприятни практики да могат да бъдат наказателно преследвани. Това заяви министърът на финансите Владислав Горанов след среща в Министерството на финансите през днешния ден сред него, министъра на вътрешните работи Младен Маринов, министъра на правораздаването Цецка Цачева, основния прокурор Сотир Цацаров, шефа на Агенция " Митници " Георги Костов и ръководителите на комисии в Народното събрание Данаил Кирилов и Емил Димитров, съобщи Българска телеграфна агенция.

Сотир Цацаров подсети, че на последното съвещание на парламентарната комисия за противопоставяне на сивата стопанска система е била подчертана нуждата от промени в член 234 от Наказателен кодекс.

Правосъдният министър Цецка Цачева осведоми, че още през днешния ден експертна група в Министерството на правораздаването с присъединяване на представители на Прокуратурата и Агенция " Митници " стартира работа по промени в член 234 в Наказателен кодекс. Текстовете ще бъдат импортирани посредством депутати, с цел да може по-бързо предложенията за промени да бъдат гледани в Народно събрание. До края на идната седмица текстовете би трябвало да бъдат препоръчани на народните представители.

Данаил Кирилов от ГЕРБ заяви, че още през днешния ден, в 16.00 ч., ще рапортува на съдружния формат резултатите от днешното разискване и вероятно в идващия вторник ще бъдат показани пред тях подготвени текстове, с цел да се получи подпомагане и на съдружните сътрудници.

В отговор на въпрос за " Винпром Карнобат " министърът на финансите заяви, че софтуерната скица не позволява съществуването на кран, открит в данъчен склад. От тръбата е изминал етилов алкохол с 96 градуса с " много порядъчен дебит ", сподели министърът. Категорично приказваме за нарушение на софтуерната скица на данъчния склад, съобщи Горанов и добави, че когато е бил публикуван лицензът, подобен кран не е съществувал. Агенция " Митници " ще продължи работата си в сходство с акцизното законодателство по това, че е основана причина в един от данъчните хранилища да се извежда акцизна стока, без да минава под надзор. Подобно тежко нарушаване би могло да докара даже и до лишаване на лиценз при избрани условия, добави финансовият министър.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР