Необходимо е да се задълбочи партньорството на всички нива между

...
Необходимо е да се задълбочи партньорството на всички нива между
Коментари Харесай

Борисов и Орбан обсъдиха възможностите за партньорство в инфраструктурни проекти

Необходимо е да се задълбочи партньорството на всички равнища сред ГЕРБ и сестринската й партия от ЕНП в Румъния - Национална демократична партия (НЛП).

Около това мнение се сплотиха ръководителите на двете партии Бойко Борисов и Людовик Орбан по време на срещата им в София.

В рамките на срещата Борисов и Орбан подчертаха потребността от надграждане на към този момент съществуващия инфраструктурен потенциал освен в двете страни, само че и на Балканите.

Според тях по-добрите транспортни връзки биха донесли редица улеснения на жителите, като биха дали подтик на културния продан и туризма в района.

Председателите на ГЕРБ и НЛП бяха безапелационни, че развитата инфраструктура в България, Румъния и другите балкански страни ще направи района ни доста по-конкурентноспособен и атрактивен за задграничните вложители.

Двамата разискаха и нуждата от реализирането на разнообразни планове от сферата на районното развиване от двете страни на Дунав. Те са на мнение, че би трябвало да се ускори и разговорът сред представителите в локалната власт на ГЕРБ и НЛП в България и Румъния.

Борисов и Орбан разясниха и идния избор на ръководители на европейските институции и течащите сега съвещания.

В тази връзка Людовик Орбан поздрави българския министър председател за отличния резултат на партията на европейските избори.

Орбан употребява опцията да честити на Борисов 60-годишния му празник и съобщи специфичните поздрави на румънския президент Клаус Йоханис - също роден на 13 юни 1959 година

Председателят на Национална демократична партия зарадва българския министър председател с футболна топка с подпис от живата легенда на румънския футбол Георге Хаджи.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР