Необходимо е да се задълбочи партньорството на всички нива между

...
Необходимо е да се задълбочи партньорството на всички нива между
Коментари Харесай

Борисов и Орбан обсъдиха партия възможностите за по-активно партийно сътрудничество

Необходимо е да се задълбочи партньорството на всички равнища сред ГЕРБ и сестринската й партия от ЕНП в Румъния - Национална демократична партия (НЛП). Около това мнение се сплотиха ръководителите на двете партии Бойко Борисов и Людовик Орбан. Двамата се срещнаха в София, като Орбан бе придружаван от зам.-председателя на НЛП Влад Ништор.

Людовик Орбан е в България по покана на ръководителя на ГЕРБ Бойко Борисов. В рамките на срещаха Борисов и Орбан акцентираха потребността от надграждане на към този момент съществуващия инфраструктурен потенциал освен в двете страни, само че и на Балканите. Според тях по-добрите транспортни връзки биха донесли редица улеснения на жителите, само че също по този начин и биха дали подтик на културния продан и туризма в района.

Председателите на ГЕРБ и НЛП бяха безапелационни, че развитата инфраструктура в България, Румъния и другите балкански страни ще направи нашия район доста по- конкурентноспособен и атрактивен за задграничните вложители. По време на диалога ръководителят на ГЕРБ Бойко Борисов и неговият румънски сътрудник разискаха нуждата от реализирането на разнообразни планове от сферата на районното развиване от двете страни на Дунав. Бе очебийно, че би трябвало да се ускори и разговорът сред представителите в локалната власт на ГЕРБ и НЛП в България и Румъния. Двамата разясниха и идния избор на ръководители на европейските институции и течащите сега съвещания. В тази връзка Людовик Орбан поздрави ръководителя на ГЕРБ и министър- ръководител на България Бойко Борисов за отличния резултат на партията на европейските избори.

Орбан употребява опцията да честити на Борисов 60-годишния му празник и съобщи специфичните поздрави на румънския президент Клаус Йоханис – също роден на 13 юни 1959 година Председателят на Национална демократична партия даже зарадва българския министър председател с футболна топка с подпис от живата легенда на румънския футбол Георге Хаджи. Работното посещаване на Людовик Орбан продължава със срещи с административния секретар на ГЕРБ Цветомир Паунов, както и с представители на управлението на Групата на ГЕРБ в СОС.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР