Необходимо е да се създаде програма, която да обедини усилията

...
Необходимо е да се създаде програма, която да обедини усилията
Коментари Харесай

Путин: Патриотичното отношение не е достатъчно за успеха на страната

Необходимо е да се сътвори стратегия, която да сплоти напъните на министерства, райони, университети, научни центрове и огромни компании в региона на развиването на науката, сподели съветският президент Владимир Путин.

„ Само патриотичното отношение не е задоволително,

с цел да бъде една страна сполучлива. Имаме потребност и от двете, тъй че, несъмнено, имаме потребност от експерти. И това, което се случва сега, а точно – обръща се повече внимание на естествените науки, физиката, химията, математиката, първо, би трябвало да продължим, и второ, към момента би трябвало да слушаме казаното от Максим Яковлевич Пратусевич: имаме потребност от по-тясна връзка сред учебното заведение, университета, научния център и стопанската система “, сподели Путин на съвещанието на Съвета по просвета и образованието.

Според президента министерствата на образованието, науката и образованието би трябвало да изградят стратегия взаимно с районите. Той обърна внимание на обстоятелството, че би трябвало да се разработят въпроси като възнаграждение на билети и настаняване на възпитаници, които вземат участие в олимпиадите, и техните придружители.

„ Все това са на практика неща, които наподобяват нелепости, само че на процедура, когато хората се сблъскват, всичко се събира “, добави Владимир Путин.

Той прикани и районите на тяхното равнище да се включат в тази работа.

„ Просто би трябвало да се сътвори стратегия сред министерствата, сред районите, съответните висши образователни заведения и научни центрове, нашите огромни компании. Това е доста значима работа “, приключи президентът.

 

Източник: Российская газета / Превод:

За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News Showcase

Още вести четете в секция Свят

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР