Необходимо е да се разясни на обществото причината, защо България

...
Необходимо е да се разясни на обществото причината, защо България
Коментари Харесай

Нейнски: „Украйна е само една от спирките на Путин“

Необходимо е да се обясни на обществото повода, за какво България да дава оръжие на Украйна. Първоначално обществото не разбра поддръжката, която България оказа на НАТО за бомбардировките над Белград. Тогава измежду обществото имаше боязън да не бъдем въвлечени във война. Това съобщи пред Българска национална телевизия, някогашният външен министър Надежда Нейнски.

Като тактика тогавашното ни държавно управление е подхванало образуване на срещи с хората и диалози с тях, в това число и за най-неудобните въпроси.

„ Трябва да бъдат обяснени тези решения и би трябвало да бъде ясно за какво България поддържа Украйна с оръжие “, съобщи Нейнски.

 Путин БРИКС Снимка: БГНЕС/ EPA/SERGEI SAVOSTYANOV/SPUTNIK/KREMLIN POOL MANDATORY CREDIT

Нейнски е на мнение, че съветският президент Владимир Путин няма да води война единствено с Украйна, като напомни за писмата му до Съединени американски щати и НАТО в навечерието на войната с апел Алиансът да се изтегли от Източна Европа.

„ Украйна е единствено една от спирките на Путин “, съобщи Нейнски.

Според Надежда Нейнски Черно море също е под опасност:

 

„ Русия желае да трансформира Черно море в съветско езеро. Неслучайно моите опасения са по отоншение на сигурността в Черно море и това, което ще се случва там, в това число като резултат от прекратяването на зърнената договорка “

По думите й държанието на Русия е предизвикателно и Руската Федерация се държи провокативно освен във връзка с България, само че и към други страни.

„ Русия се държи предизвикателно, а тактиката ѝ за заплашване цели основаване на напрежение и неустановеност у хората “, разяснява Надежда Нейнски.

Нейнски счита, че прекъсването на концесията на „ Лукойл “ на пристанище „ Росенец “ е належащо, въпреки и закъсняло.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР