Необходимо е да има регулярни доставки, които стигат за всички

...
Необходимо е да има регулярни доставки, които стигат за всички
Коментари Харесай

Николай Денков: Надявам това да е последният първи учебен ден за тази година

Необходимо е да има регулярни доставки, които стигат за всички искащи. За тази седмица има, ще ни докарат доникъде на седмицата и още 350 хиляди теста. Надявам се дружно с тестванията в склада, които са 80 600, да успеем да стартираме и идната седмица. Този път се надявам това да е последният първи образователен ден за тази година. Това сподели за Bulgaria ON AIR служебният министър на образованието акад. Николай Денков.

" Този път имаме вярата, че ще продължат регулярно доставките на проби, с цел да продължи присъственото образование. Допреди имаше такива упования, само че с условието да има тестване два пъти седмично се оказваше, че няма задоволително проби. Когато се вземат решения, се оказва, че не вземат участие представители на МОН. Първото, което би трябвало да се промени, е когато се разискват – да взе участие подобен човек от нашето министерство. Поразен съм, когато някой излезе и каже бодряшки: " Тестове има, тръгвайте! ", а в действително време се оказва, че проби няма. Тук има извънредно значим информационен проблем. Дори бях помолил да не споделят нищо за нашата система, само че и това не оказа помощ ", добави още Денков.

" Ако има нещо съдбовно, това са децата, които напущат учебно заведение. А те не са толкоз доста в огромните градове, където е най-големият напън от родители. 37% от децата в ромските учебни заведения не влизат в клас. Какво е систематичното решение? Не може да зависи от това кой е министър, а да има правила - когато се разисква това нещо, да има представител на просветителното министерство ", безапелационен бе просветният министър.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР