Необходимо е да бъде изработен нов наказателен кодекс - за

...
Необходимо е да бъде изработен нов наказателен кодекс - за
Коментари Харесай

Иван Гешев: Необходимо е да бъде изработен нов Наказателен кодекс. Веднага!

Необходимо е да бъде направен нов углавен кодекс - за това прикани във фейсбук някогашният основен прокурор Иван Гешев. Според него това би трябвало да стане незабавно.

Гешев напомня, че през 2020 година е внесал промени в настоящия Наказателен кодекс.

 

Той разяснява войната по пътищата и протестното шествие в столицата през вчерашния ден на близки на починали на пътя.

 

Недопустимо е убийството на пътя след приложимост на алкохол и опиати да продължава да се води „ ликвидиране по несъобразителност ”, безапелационен е някогашният основен прокурор.

 

Недопустимо е някои от убийците на пътя да са на независимост и да имат към момента шофьорски книжки, акцентира в обявата си във Facebook той.

 

Ето какво написа Иван Гешев в обществената мрежа:

 

Вчера още веднъж се организира митинг на близки на починали по пътищата на България. Още през 2020 година внесох в Народното събрание оферти за промени на Наказателен кодекс, които досега щяха да са избавили човешки животи. Отговор от институциите няма, а убийствата по пътищата не престават. Очевидно за ръководещите гибелта на българи няма значение.
Междувременно депутатите разискват дали да не излязат отново в отпуск. Явно усещат, че са си свършили работата. Не са. Затова ги призовавам да поправят безумията, които сътвориха при започване на август.
Недопустимо е убийството на пътя след приложимост на алкохол и опиати да продължава да се води „ ликвидиране по несъобразителност ”.
Недопустимо е наказванията за причиняване на гибел да са непропорционално ниски.


Недопустимо е да няма присъди месеци, даже години ‼ след осъществяването на закононарушението.
Недопустимо е някои от убийците на пътя да са на независимост и да имат към момента шофьорски книжки.
Недопустимо е в някои случаи безхаберното отношение на правоохранителните органи.
Справедливост за жертвите и техните околните няма. Докога? Стига към този момент законотворческа импотентност и непросветеност, граничеща с предумисъл. Необходимо е да бъде направен нов Наказателен кодекс. Веднага! Иначе още доста ще изгубят живота си.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР