Необходимо е да бъдат обсъдени възможностите, които се разкриват пред

...
Необходимо е да бъдат обсъдени възможностите, които се разкриват пред
Коментари Харесай

Съюз между каспийското и черноморското измерение, предложи Медведев на Борисов

Необходимо е да бъдат разисквани опциите, които се разкриват пред Русия и България, в случай че бъдат съчетани капацитетите на Черноморския и на Каспийския район. Това уточни министър председателят на Русия Дмитрий Медведев пред българския си сътрудник Бойко Борисов, съобщи ТАСС.

Двамата организираха плануваната за през днешния ден двустранна среща в границите на Първия Каспийски стопански конгрес в Туркменистан.

" Посещението ви тук, в Каспийския район, потвърждава това, за което разговаряхме с вас през днешния ден, че може да се опитаме да съчетаем и черноморското измерение, и каспийското измерение, изключително в случай че това носи дивиденти на страните и народите в нашите страни ", сподели съветският министър председател.

Борисов означи, че районът " разполага с големи благоприятни условия " и България, ситуирана от другата страна на Черно море, е " един тип вход към европейския континент ", съобщи Българска телеграфна агенция.

" Трябва да се има поради, че комерсиалните връзки, железопътният превоз, автомобилните връзки, морският превоз, хъбовете, каквито има и в България, и в Русия северно от този район, допускат големи благоприятни условия ", сподели българският министър-председател.

Черно море " би трябвало да си остане море на мира, търговията, туризма, транспортните връзки ", обезпечавани от фериботи, яхти и газопроводи, акцентира Бойко Борисов, представен от ТАСС.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР