Необходимо е активизиране на индивидуалния лов в района на Тервел

...
Необходимо е активизиране на индивидуалния лов в района на Тервел
Коментари Харесай

Ловци тръгват за диви свине, за да спрат разпространението на Африканска чума

Необходимо е активизиране на самостоятелния лов в региона на Тервел и цялата страна, с цел да се понижи плътността на дивите прасета от 0,3 до 0,5 броя на 100 хектара, каквото е условието в заповедта на министъра на земеделието Десислава Танева.
Това е изискал от ловните дружини в Тервелско инж. Тервел Стефанов от Североизточното държавно дружество, оповестяват от прессужбата. Мотивът е, че болестта се предава по-трудно в региони, в които броят на животните е стеснен.
През пролетта на територията на стопанството бяха открити няколко случая на диви свине, болни от Африканска чума, само че с помощта на горските чиновници и ловците беше спряно разпространяването на болестта. Отчетено е, че ловните дружинки са привикнали да вземат проби и то по допустимо най-хубавия метод, с цел да улеснят и ветеринарите от обслужващата лаборатория във Варна.
Изготвен е график за обход на ловните региони . Всеки ден се вършат инспекции, с цел да може да се реагира бързо при положение, че бъде намерено мъртво или болно животно.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР