Необходимо да продължим да оказваме помощ на Украйна, заяви пред

...
Необходимо да продължим да оказваме помощ на Украйна, заяви пред
Коментари Харесай

Тодор Тагарев: Има гаранции, че бюджетът за отбрана ще стане 2%

Необходимо да продължим да оказваме помощ на Украйна, съобщи пред публицисти министърът на защитата Тодор Тагарев след края на първото съвещание на новоизбраното постоянно държавно управление.

„ Това е извънредно значимо, с цел да подсигуряваме нашата сигурност. Какво тъкмо ще дадем зависи от доста други неща – от действителни потребности към този миг, от това, с което ние разполагаме все още. Трябва да има позволение от Народното събрание и тъкмо по този начин ще действаме – по транспарантен и явен метод, както би трябвало да се работи в една парламентарна република “, уточни министър Тагарев. 

„ Сигурността и независимостта на Украйна са извънредно значими, с цел да бъде сигурен целият ни район години напред “, акцентира той.  

На въпрос от публицисти има искане от украинската страна за даване на съответна военна помощ, той отговори: „ Засега не са ми представяни съответни документи. Следващата седмица има министерска среща в Брюксел, която ще се предшества от среща във формат „ Рамщайн “ и допускам, че там ще добия по-ясна информация на съответните все още претенции. Това е значимо, тъй като потребностите се менят последователно. Ще забележим с какво можем да помогнем най-добре “.

Тагарев съобщи още, че има гаранция от двете парламентарни групи на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ бюджетът за защита да стане 2%.

Като собствен първи приоритет министърът на защитата дефинира сформирането на подобаващ екип от хора. Тодор Тагарев разгласи, че в работата си ще бъде подпомаган от двама заместник-министри, като до този миг е известно името единствено на единия от тях – Станимир Георгиев, който, по думите на министъра, към този момент е назначен. 

„ Първо и най-важно е да се ориентирам задоволително добре в ситуацията, защото Министерството на защитата е изключително министерство. Публичната информация е единствено част от информацията за действителното положение на нещата, действителните проблеми и вероятности. Трябват ми няколко дни да се ориентирам “, сподели още министър Тагарев. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР