Необходими съставки: точени кори 400 грама ябълки 1 кг захар

...
Необходими съставки: точени кори 400 грама ябълки 1 кг захар
Коментари Харесай

Вкусно и лесно: Зарадвайте семейството с ябълков щрудел

Необходими съставки:

точени кори 400 грама

ябълки 1 кг

захар 1 чаена чаша

канела 1 чаена лъжица

орехи 1/2 чаена чаша

ванилия 2 броя

краве масло 30 грама

Един от най-приятните аромати през зимата, които внасят уют във всяка къща е ароматът на прясно изпечена баница с ябълки. Българският щрудел е също по този начин и един от най-характерните и най-често приготвяните сладкиши за Коледната софра.

Първа стъпка от рецептата за щрудел е подготовката на плънката. Измийте ябълките, обелете ги и ги настържете на дребно ренде. Изсипете настърганите ябълки в купа и прибавете всички останали съставки и разбъркайте добре.

Намажете тавата, в която ще печете щрудела с масло. Разтворете пакета с кори. Взимате една кора, намазвате я леко с олио, върху нея слагате втора кора, поръсвате с по 1-2 супени лъжициот сместа с ябълките и завивате на руло, което поставяте деликатно в тавата. Ако вършиме руло не с две кори, а с една има по-голяма възможност кората да се скъса по време на навиването и сместа да изтече, по тази причина за по-голяма сигурност навивайте рулата с две кори.

Повтаряте процедурата, до момента в който корите и плънката свършат. След като наредите рулата в тавата нарежете останалото масло на дребни късчета и ги поръсете върху цялата баница.
Нарежете деликатно баницата с изострен нож, преди да сложите баницата с ябълки да се пече. Печете в авансово загрята на 160 градуса фурна към 40-50 минути. Важно е да не печете щруделът на мощна фурна, тъй като по този начин плънката няма да се изпече и ще остане кашкава.

След като порозовее, щруделът е подготвен. Изпеченият щрудел може да намажете с малко количество масло, с цел да не се чупят корите, когато го режете. Преди сервиране го поръсете с пудра захар.

източник: supichka.com

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР