Необходими съставки: брашно 3 чаени чашивода 1 чаена чашатиква 2

...
Необходими съставки: брашно 3 чаени чашивода 1 чаена чашатиква 2
Коментари Харесай

Постен кекс с тиква и сушени плодове

Необходими съставки:
брашно 3 чаени чашивода 1 чаена чашатиква 2 чаени чашиолио 1/2 чаена чашазахар 1 чаена чашасушени плодове 1 кафена чашаорехи 1 кафена чашаканела 1 чаена лъжицабакпулвер 1 пакетчесода за самун 1/2 чаена лъжица
Рецептата за постен кекс с тиква и сушени плодове в три стъпки:

Първата стъпка от рецептата за постен кекс с тиква и сушени плодове е подготовката на продуктите. Почистете и настържете тиквата, пресейте брашното, дружно с бакпулвера и содата и ги оставете на страна.

С помощта на миксер, или тел, или просто с вилица разбийте течните съставки и захарта, след което лека-полека при непрестанно разтрошаване прибавете брашнената примес. След като се е получила хомогенна примес прибавете орехите, настърганата тиква и нарязаните на дребно сушени плодове. Може да ползвате всевъзможни сушени плодове – стафиди, смокини, кайсии, сини сливи, дори и фурми. Разбъркайте добре сместа, тъй че плодовете и тиквата да се разпределят отмерено, а освен в едната част на постния кекс с тиква и сушени плодове.

Намажете формата за кекс с малко олио и изсипете сместа за постния кекс във формата. Печете кекса в авансово загрята на 180 градуса фурна за към 45 минути. За да сте сигурни, че вашият постен кекс с тиква и сушени плодове е изпечен го бучнете с съчка за зъби, в случай че остане суха, то значи е подготвен. След като го извадите от фурната и изстине, може да го поръсите с пудра захар. Имайте поради, че преди да го поръсите с пудра захар би трябвало наложително да е изстинал, тъй като в противоположен случай захарта ще попие в кекса.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР