Необходими са законови промени, за да не се разминават трафикантите

...
Необходими са законови промени, за да не се разминават трафикантите
Коментари Харесай

Борислав Сарафов: Необходими са законови промени, за да не се разминават трафикантите с условни присъди

Необходими са законови промени, с цел да не се разминават трафикантите с условни присъди, разяснява шефът на Националната следствена работа и заместник-главен прокурор Борислав Сарафов в предаването „ Денят стартира " по Българската национална телевизия. Той дефинира убийството на българския граничен служител на реда като „ извънредно безочливо закононарушение " и съобщи, че не счита, че обвинените са невменяеми. Според него те ще получат дейно наказване.

В понеделник вечерта граничен служител на реда беше погубен, до момента в който патрулира по границата с Турция, в региона на село Голям Дервент. Турските управляващи задържаха двама братя по отношение на случая - хипотетичен причинител и помощник, единият беше освободен по-късно, а за двамата се появиха догатки, че са с душевен проблеми.

„ Понеже познавам в елементи доказателствата по делото от българска страна, мога да кажа, че са били извънредно арогантни, нагли и брутални. След убийството на служителя на реда са влезнали през дупката и са се пробвали на българска територия да убият военния от патрула. И единствено изстрелите от негова страна са ги предиздвикали да се върнат назад в турска територия. Изключително безочливо, брутално, надменно закононарушение. Така че не мисля, че ще получат леко наказване, не мисля, че са невменяеми и не могат да носят отговорност ", сподели Сарафов.

Той не чака данните за душевен проблеми на двамата братя да смекчат присъдата. „ Тези лица очевидно фактически за изпълзели от дълбините на генофонда, само че това по никакъв метод не омаловажава действието и смъртоносния резултат - те са умъртвили български граничен служител на реда и се надявам, че те ще получат заслуженото, евентуално от турския съд, само че ние ще предоставим нужните за това доказателства ", сподели Борислав Сарафов.

Според него, в случай че съдебно-психиатрична експертиза покаже, че те са невменяеми, те не носят наказателна отговорност, само че мисля, че това в дадения случай не е на разположение.

Утре на мястото на убийството ще бъде извършен следствен опит с присъединяване на български и турски специалисти, с цел да се види от кое място тъкмо са създадени изстрелите.

Към момента няма данни двамата братя да са се занимавали с трафик на хора. По-скоро, задачата им е била да ограбват трафиканти, добави Сарафов.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР