Необходими са спешно още дарения за спасителната операция за Боян

...
Необходими са спешно още дарения за спасителната операция за Боян
Коментари Харесай

РАЗПРОСТРАНИ СВЕТКАВИЧНО! Нещата се объркаха. Сега обявиха, че не стигат

Необходими са незабавно още дарения за избавителната интервенция за Боян Петров. Призив за финансова поддръжка на акцията насочат познати и непознати на алпиниста в обществената мрежа, съобщи Днес.бг.

" Над 150 хиляди $ ще са нужни за превозването му, ако бъде избавен. За дейностите на спасителите и техниката към този момент са платени 50 хиляди $. При всички случаи нужните средства надвишават сумата, която застраховката би покрила ". Това написа в профила си Борис Бъров.

Той добавя, че пари са незабавно нужни в този момент за сателитни фотоси, полети на хеликоптерите, разноски на планинските спасители и за репатриране.

" Зоолог, подстрекател и за мнозина - супер воин - Боян е към момента в неопределеност някъде по скатовете на хималайския връх Шиша Пангма (8013 м). Макар и забелязан за последно на 3-ти май, очаквания за неговото оцеляване към момента има, защото никой не е съумял да се качи до височинните лагери 2 и 3 където би могло да е блокиран от неприятното време ", написа Бъров. Той напомня, че избавителните екипи са тръгнали, а непалските хеликоптери разчитат на усъвършенстване на метеорологичната конюнктура.

Семейството и неговият екип координират напъните на избавителните екипи и незабавно набират средства.

" Нека покажем взаимност и помогнем на Боян и неговото фамилията в този трагичен миг ", приканва още Бъров.

Дарения могат да бъдат направени на банковата сметка на:
Радослава Георгиева Ненова
BG32UNCR70001523269549
UniCredit Bulbank UNCRBGSF
Или на
PayPal: [email protected]

Наред с апелите за незабавни дарения за издирването на Боян се появиха и информации, че Иван Кристоф, човекът-паяк, който през вчерашния ден разгласи, че подарява 100 000 лв., не е превел парите.

" Не познавам този човек, не сме във връзка, не е част от екипа ми по организацията, Външно министерство не са го чували и пари по сметката не са преведени! ", написа в профила си във Фейсбук дамата на Боян Радослава Ненова.

Много известни хора насочиха апел към Иван Кристоф да преведе парите в този момент, в случай че в действителност има желание да го прави.

" Ако Иван Кристоф желае да осъществя благородната си концепция, добре е просто незабавно да преведе дарението си в сметката на Боян Петров или на жена му. Депозит, пълномощие на името на Ради, легализация на пълномощното в българското посолство в Канада, апостили - всичко това ще изгуби доста време. Зная, че не съм в позиция да му го споделям, само че все пак - изказвам го, Иване. Иначе потеглят слуховете за елементарен авто ПР... ", написа в профила си във Фейсбук журналистът Нери Терзиева.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР