Необходими са само 3 минути и вече сте си създали

...
Необходими са само 3 минути и вече сте си създали
Коментари Харесай

Езикът на тялото - жестовете, които издават чувствата

Необходими са единствено 3 минути и към този момент сте си основали визия за индивида, с който преди малко сте се срещнали. Помислете какво е значимо за преценката ви – първият досег или методът на здрависване, външният тип и облеклото, мимиките и жестове, интонацията и несъмнено телесната миризма на вашия събеседник. Дотук все невербални знаци, които ви въздействат в психическа посока. Специалистите по езика на тялото регистрират, че близо 93 % от информацията получаваме по невербален път, а едвам 7% ни дават думите. Как сполучливо да създадем добра визия за себе си?

Тайната на ръкостискането
Ръкостискане вид менгеме или неенергично и безжизнено? Как подавате ръка на индивида против вас е от значително значение каква ще е настройката му за идващите диалози. Реално това е първият миг, в който събеседникът ви позволява в персоналното си пространство. Ако се почувства дискомфортно, може да нямате право на втори опит. Затова поемете подадената ръка решително, разтръскайте я на къси шпации 3-4 пъти, придружете този жест с взор в очите и усмивка. Важно е да знаете, че ръката се подава отвесно, което демонстрира равнопоставеност. В случай че я подадете нагоре или надолу с дланта, това надлежно значи предпочитание за доминиране или противоположното примирителност. Ръката ви във никакъв случай не би трябвало да е изпотена.

Външният тип
Тук разковничето е изисканост и сдържаност. Освен добре изглеждащите и чисти облекла, не се изкушавайте да слагате ослепителен грим. Дамите би трябвало да се придържат към златната среда по отношение на размера на деколтетата. В никакъв случай не се появявайте с неподдържани или мръсни обувки. Запомнете, че облеклата би трябвало единствено да подсилят усещането за вас, само че не и да ви засенчат. Те са единствено фон, нужен, с цел да поставите впечатляващо вашата пиеса.

Мимиките и жестове
За тях можем да кажем, че са висшият пилотаж в невербалната връзката. Причината е, че те са канал за информация, който се осъществя неумишлено и мъчно можем да ги направляваме. Можем обаче да съблюдаваме няколко елементарни правила, с цел да не попаднем в личния си капан. Седнете, без да кръстосвате ръце и крайници, тъй като в случай че го извършите се затваряте за събеседника. Избягвайте да докосвате лицето си, врата, ушите. Това издава нерешителност и в някой случаи - дори предпочитание да скриете истината. Ако по принцип прекомерно доста жестикулирате, дръжте ръцете си, като се подпирате на маса или облегалките на стола. Може да вземете писалка в ръка, само че не я насочвайте към събеседника и не си играйте с нея. За дамите е безусловно неразрешено да поправят прическата си или непрекъснато да навиват кичур коса. Така подсъзнателно издавате предпочитание да влияете посредством преимуществата на пола си.

Интонацията
55% от невербалната информация получаваме посредством жестовете, а 38% от интонацията. Именно интонацията, към която спадат междуметията и смехът, може да издаде дали сме спокойни, или не, дали сме настроени положително, и да съветваме, или в противен случай държим да преобладаваме. Тук ключът е да слагаме акценти на точните места, тъй че да бъдем вярно разбрани. Бърнард Шоу споделя, че има хиляда метода да кажем „ да” или „ не”. Какво ще изберем зависи от резултата, който търсим.

Телесната миризма
Разгледаните дотук детайли на невербалното другарство са на първо място въпрос на добра подготовка. Впечатлението, което сътворяваме с аромата на тялото си обаче, не постоянно зависи единствено от персоналната хигиена. Потенето да вземем за пример или неприятният мирис могат да са резултат от болести или несъразмерна доза стрес. В множеството случаи ние даже не ги усещаме, а те за броени секунди унищожават положителното ни показване. Затова е добре да имаме подръка ментови бонбони или дъвки, само че преди този момент посетете ортодонт. Ще решите проблемите си по-трайно.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР