Необходими са още мечки за стабилна популация в ПиренеитеНеобходимо е

...
Необходими са още мечки за стабилна популация в ПиренеитеНеобходимо е
Коментари Харесай

Необходими са още мечки за стабилна популация в Пиренеите

Необходими са още мечки за постоянна популация в Пиренеите
Необходимо е освобождението на спомагателни мечки в Пиренейските планини, делящи Франция и Испания, с цел да се подсигурява оцеляването на новопоявилата се популация в района, съобщи активистката група, грижеща се за отбраната на мечките.

"Добрата вест за 2018 година е без подозрение освобождението на две мечки в региона на Беарн през октомври", сподели Асоциацията Ферус. "Но пред нас към момента има дълъг път", прибавят от организацията.

Правителствени чиновници напредваха с проекти за наново настаняване на кафяви мечки в региона, с цел да се увеличи биоразнообразието, макар ожесточената опозиция на овцевъдите и другите животновъди в региона.

Около 40 мечки сега бродят в планините, откогато Франция ги е внесла от Словения през 1996 година, а от Ферус се надяват, че и двете най-нови, Клаверина и Сорита, ще имат поколение през идната година.

Екоактивисти настояват, че техните дейности са от решаващо значение за поддържането на нежната екосистема, застрашена от човешката активност и изменението на климата.

Някои аграрни стопани обаче се заклеха да разстрелят мечките сега, в който ги видят, като споделят, че те унищожават стадата, които в този момент изискват скъпа отбрана от хищниците.

Исканията на животновъдите за обезщетения от държавното управление са се нараснали със 70% тази година до 448 случая в единствения френски департамент Ариеж, където опозицията против мечките е изключително мощна.

"Пълната сигурност за мечките надалеч не е обезпечена поради малцинството съперници на мечките, което продължава да бъде насилствено", споделиха от Ферус.

От организацията допълват, че и популацията на вълците във Франция остава изложена на риск, откакто 45 животни са убити и убити тази година по държавна стратегия, която разрешава на притежателите на добитък да стрелят по животните, в случай че стадата им бъдат застрашени.

Групата разгласи по-рано този месец, че е подала тъжба до Европейската комисия против френската страна, заявявайки, че не съумява да обезпечи отбраната на вълците.

Около 500 вълка се намират във Франция, откогато започнаха да се връщат в Алпите през Италия при започване на 90-те години и от ден на ден се срещат и на други места, в това число в Пиренеите и гористите североизточни региони покрай Германия. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР