Необходими са ефективни действия на отговорните институции за възобновяване на

...
Необходими са ефективни действия на отговорните институции за възобновяване на
Коментари Харесай

Радев поиска бързо решаване на проблема с водата в Перник

Необходими са ефикасни дейности на виновните институции за обновяване на водоснабдяването на Перник и гарантиране на здравето на жителите. Това съобщи президентът Румен Радев на среща на „ Дондуков “ 2 с кмета на града Станислав Владимиров.
 пресцентър, Президенството
На срещата бяха разисквани аргументите за прелюдия воден режим в града, отговорността на отрасловите министерства и вероятностите за превъзмогване на основаната водна рецесия.

Кметът на Перник е внесъл сигнал до прокуратурата по случая и чака незабавни ограничения за изясняване на отговорността за основаната спешна обстановка. По думите му от месеци оттокът от язовира надвишава притока без да бъдат подхванати ограничения. Станислав Владимиров съобщи, че над половин година град Перник е на прикрит воден режим , за което нееднократно е подал сигнали, в това число и към Народното събрание и чака своевременна реакция от страна на Министерството на околната среда и водите и Министерството на районното развиване и благоустройството.

Държавният глава означи нуждата поддръжка за жителите на Перник да бъде оказана и от страна на Министерството на защитата и Министерството на здравеопазването за обезпечаването на водоноски, засилен епидемиологичен надзор и даването на дезинфекционни средства.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР