Необходими са антикризисни мерки в подкрепа на българската туристическа индустрия

...
Необходими са антикризисни мерки в подкрепа на българската туристическа индустрия
Коментари Харесай

Най-засегнати от пандемията са туристическият и авиационният сектор

Необходими са антикризисни ограничения в поддръжка на българската туристическа промишленост в два аспекта. Единият е обвързван с преоценка на визовата политика. Вторият - пакет от ограничения във връзка с авиопревозвачите. Това сподели пред БНР изпълнителният шеф на Националния ръб по туризъм Поли Карастоянова

Според нея би трябвало да се преразгледа визовата политика на страната към два основни за туризма на България пазари - Русия и Турция.

"Двата стопански бранша, които са най-засегнати от пандемията от ковид, са туристическият и авиационният. Това са секторите, които се нуждаят от целенасочени ограничения, с цел да бъдат бързо рестартирани след приключването на изключителното състояние и международната рецесия, подбудена от Covid-19. Т.нар. държавна помощ, до неотдавна определяна от Европейска комисия като финансово нарушаване и нещо недопустимо, в този момент с едно свое решение комисията промени тези правила и даде опция на обособените държавни управления, в границите на бюджетните си благоприятни условия, да поддържат основни браншове за националната си стопанска система - непосредствено. Затова споделяме, че е уместно време за преосмисляне и преоценка на визовата ни политика към Русия за туристи. Говорим за стимулиране на съветските туристи, като обявим опция те да посещават България без визи ", изясни Карастоянова.

Тя посочи, че турските туристи са друга значима тематика, тъй като те имат добър стандарт и могат да бъдат привлечени. Най-важният въпрос е какъв проект има българската стопанска система в първия ден, когато тази рецесия отмине.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР