Необходими продукти: царевичен грис - 1 ч.ч. сирене - 200

...
Необходими продукти: царевичен грис - 1 ч.ч. сирене - 200
Коментари Харесай

Рецепта на деня: Традиционен качамак

Необходими артикули: царевичен грис - 1 ч.ч. сирене - 200 г краве масло - 40 г червен пипер - 1 с.л. Начин на подготвяне:
Царевичния грис първо би трябвало да се свари. За задачата един литър вода се поставя в по- огромна тенджера да заври. След като водата заври, се прибавя към нея една супена лъжица сол /може и повече, персонално на мен ми беше безсолно/. Прибавя се и авансово квалифицираната една чаена чаша царевичен грис. Бърка се непрестанно. Царевичният грис би трябвало да поври на муден огън, за към три - четири минути. Трябва да се сгъсти и се маха от котлона.

Кравето масло се разтапя в тиган. След като се разтопи, се прибавя и аленият пипер. Бърка се напълно малко, с цел да не прегори, и се маха от котлона. След това в купа се поставя част от свареният царевичен грис, от горната страна се натрошва малко сирене и се поръсва със маслото с аления пипер. Отгоре се поставя останалата част от царевичния грис. Натрошава се останалото сирене и се прибавя останалото масло с червен пипер.

Качамакът се сервира топъл, написа Actualno.com.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР