Необходими продукти:кайма - 500 гркартофи - 1 кглук 2 -

...
Необходими продукти:кайма - 500 гркартофи - 1 кглук 2 -
Коментари Харесай

НАЙ-вкусната мусака, която сте опитвали някога

Необходими артикули:

кайма - 500 гр

картофи - 1 кг

лук 2 - броя

домати - 2 броя

кисело мляко - 400 грама

яйца - 2 броя

кашкавал - 100 грама

брашно - 5 супени лъжици

олио - 1 кафена чаша

червен пипер - 1 чаена лъжица

чубрица - 1 чаена лъжица



Начин на подготвяне:

1. Загрявате мазнината в бездънен тиган или тенджера. В загрятата лой задушете измитият, изчистен и нарязан на дребно лук, до момента в който омекне. Добавяте нарязаните на дребно половината домати и каймата, черният пипер и чубрицата, както и една чаена лъжица сол. Може да ползвате кайма, каквато имате на разположение, само че най-вкусната мусаката става с кайма примес – 50% свинско и 50 % телешко месо.

2. След като водата от доматите изври добавяте аления пипер. Измивате, почиствате, обелвате и нарязвате на дребни кубчета картофите и ги прибавяте към месото. Намазнявате тавичка на дъното на която поставяте другата половина от доматите и върху тях изсипвате сместа за мусака. Добавяте една непълна чаена чаша гореща вода и поставяте в авансово загрята на 200 градуса фурна. Печете до до момента в който водата изври, а картофите станат златисти.

3. Заливката става елементарно и доста бързо. Разбърквате киселото мляко и яйцата, след което при непрекъснато бъркане добавяте и брашното, до приемане на гладка примес. Накрая добавяте и настъргания на дребно кашкавал. Заливате мусаката и печете до момента в който порозовее.

Източник: iwoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР