Необходими продукти: 500 гр. пилешки гърди (4 филета) 4 тънки

...
Необходими продукти: 500 гр. пилешки гърди (4 филета) 4 тънки
Коментари Харесай

Рецепта на деня: Пилешко филе с бекон и сирена

Необходими артикули: 500 гр. пилешки гърди (4 филета) 4 тънки резена бекон или пушени гърди 120 гр. крема сирене 120 гр. сирене чедър 1 суп. л. зехтин 1 суп. л. краве масло 1 ч. л. чесън на прахуляк 1/2 ч. л. надробен сладостен червен пипер 1/2 ч. л. сушен копър магданоз и зелен лук за сервиране сол и прясно надробен черен пипер Начин на подготвяне:
Първо загряваме фурната на 200 и намасляваме съд за печене.

След това разрязваме филето, разтваряме го и го покриваме със стреч фолио, като го начукаме леко, с цел да стане отмерено. Слагаме му сол, черен пипер, малко чесън на прахуляк и червен пипер.

Сега нарязваме на ситно бекона, загряваме тигана на междинен огън и го запържваме до коричка, като след това го слагаме на кухненска хартия в чинийка, като внимаваме да оставим мазнината в тигана. Слагаме зехтина и маслото в тигана и слагаме пилешкото да се запържи до златисто за по 2-3 минути от двете страни, а след това го слагаме в тавичката.

Смесваме сиренето с другата част от чесъна на прахуляк и сухия копър и на всяко филе слагаме по 2 супени лъжици от тази примес, като разнесем хубаво. Печем 15 минути до подготвеност, а след това вадим и поръсваме с бекона, нарязания на ситно магданоз и зеления лук, написа Actualno.com.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР