Необходима е цялостна смяна на модела на българското здравеопазване, защото

...
Необходима е цялостна смяна на модела на българското здравеопазване, защото
Коментари Харесай

БСП иска изцяло нов модел на здравеопазване

Необходима е цялостна промяна на модела на българското опазване на здравето, тъй като той през последните 20 години не действа вярно и в името на жителите. Това обявиха на конференция през днешния ден в Регионалния пресклуб на Българска телеграфна агенция във Видин народните представители от Българска социалистическа партия Филип Попов и Цветан Топчиев.

Пресконференцията е във връзка изказванията на министъра на опазването на здравето Кирил Ананиев от 26 юни, за планове и подготвеност на министерството, да бъдат преструктурирани регионалните лечебни заведения във Видин, Монтана и Враца.

Моделът, който в този момент се предлага от министър Ананиев не е с грижа за пациента, а за излекуване на едно комерсиално сдружение. Закриването на отделения е неприемливо, тъй като болничното заведение е един организъм и при закриването на едно отделения на процедура няма да работи цялата болница, сподели Филип Попов.

Затова от Българска социалистическа партия оферират напълно промяна на модела на опазването на здравето, като лечебните заведения да не са търговски сдружения, а обществени лечебни заведения, в които всеки българин да се лекува. Филип Попов прикани всички народни представители да се обединят против желанията за преструктуриране на регионалните лечебни заведения и отделения във Видин, Монтана и Враца, тъй като здравните заведения са част от националната сигурност на страната.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР