Необходима е сериозна реформа в МВР, категорични са експерти. Случаят

...
Необходима е сериозна реформа в МВР, категорични са експерти. Случаят
Коментари Харесай

Експерти: Небоходима е реформа в МВР


Необходима е сериозна промяна в Министерство на вътрешните работи, безапелационни са специалисти. Случаят с 23-годишния служител на реда, превозвал незаконно мигранти, е следващото доказателство за липса на такава, споделиха те в студиото на „ Тази заран “.

„ Нищо ново не виждаме. Каналджийството е последица от неприятното положение на опазването на границата и положението изобщо в системата на Министерство на вътрешните работи. Изключително огромен е казусът с подготовката. Полицай сега се става с 3-месечен курс. Някой би трябвало да стартира радикална промяна. Трябва национална акция, всички политици да застанат откъм гърба и да се задейства “, сподели ген. Димо Гяуров, някогашен шеф на Националната разследваща работа.

„ Големият проблем е за полицейската взаимност, която е много изкривена като разбиране. Това е проблем на калпаво ръководство от 15 години на Министерство на вътрешните работи. Това не е проблем, който може да се реши с краткотрайни ограничения. Колкото по-малко качествени чиновници се назначават, толкоз ще е по-ниско доверието в Министерство на вътрешните работи “, разяснява проф. Николай Радулов, някогашен основен секретар на Министерство на вътрешните работи.

По думите на Валентин Попов от синдикалната федерация на Министерство на вътрешните работи, когато си облякъл униформата, положил си клетвата и си поел задължения, не би трябвало да се поддаваш на изкушения.

„ В момента, в който беше арестуван този човек, погребваме сътрудник, който почина при осъществяване на служебния си дълг. Няма нещо, което би могло да оправдае закононарушение, осъществено от чиновник на Министерство на вътрешните работи “, безапелационен е той.



Според престъпния психолог Тодор Тодоров виновността е в някои хора.

„ Министерство на вътрешните работи безусловно страда от автоимунно заболяване. Проблемите не касаят самата система, а избрани хора в нея. Службите в самото Министерство на вътрешните работи, които би трябвало да се занимават с това нещо, не го вършат съответно. Когато някой шеф не е правилен и със съответната експертиза, а е просто комфортен, няма по какъв начин да чакаме нещо положително да се случва “, сподели Тодоров.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР