НЕОБХОДИМА Е НЕПОКОЛЕБИМОСТ И ПОСЛЕДОВАТЕЛНОСТ В РЕШЕНИЯТАДнес отново сме изправени

...
НЕОБХОДИМА Е НЕПОКОЛЕБИМОСТ И ПОСЛЕДОВАТЕЛНОСТ В РЕШЕНИЯТАДнес отново сме изправени
Коментари Харесай

Анатоли Станев: Политиците ни не трябва да се огледждат нито на изток, нито на запад

НЕОБХОДИМА Е НЕПОКОЛЕБИМОСТ И ПОСЛЕДОВАТЕЛНОСТ В РЕШЕНИЯТА

„ Днес още веднъж сме изправени пред редица алтернативи и дано не забравяме, че самостоятелността на българската страна е отговорност за всички нас и урок най-много за политиците, че няма потребност да се оглеждат на изток или на запад. Необходимо е просто да бъдем непоколебими в решенията си и да подхождаме задоволително поредно “, съобщи регионалният шеф на Русе Анатоли Станев в навечерието на 114-ата годишнина от оповестяването на Независимостта на България.

„ Актът на Независимостта е следващият образец в историята ни за това какъв брой е значимо народът да бъде воден от почтени държавници, които ловко и умно отстояват националните ползи. За предците ни единството на народа и политическата пълноценност не са били просто обещания, а метод на мислене и деяние “, добавя още регионалният шеф.

По-късно денем Анатоли Станев ще открие две изложения, провеждащи се със съдействието на Областна администрация – Русе. Едната е отдадена на 22-и септември и включва повече от 60 малко известни и непоказвани досега исторически документи. Тя ще бъде открита от 15.00 часа в Регионалната библиотека. Другата галерия е с трансграничен темперамент и е формирана от над 30 фрагмента на един от най-известните фотографи Явор Мичев. Експозицията ще се организира в Окръжния музей в Гюргево и се осъществя с помощта на изпълнителния шеф на Асоциация „ Еврорегион Данубиус “ Лили Ганчева.

Областният шеф ще взе участие и в формалната гала по случай Независимостта, която се провежда от Община Русе и ще се организира на следващия ден пред Паметника на свободата в крайдунавския град.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР