Необходима е дългосрочна, всеобхватна стратегия за развитие на българската икономика,

...
Необходима е дългосрочна, всеобхватна стратегия за развитие на българската икономика,
Коментари Харесай

Президентът: България се нуждае от дългосрочна стратегия за развитие на икономиката

Необходима е дълготрайна, всеобхватна тактика за развиване на българската стопанска система, учредена на изчерпателен експертен разбор, която да надвишава ограничавания мандат на обещано държавно управление. Това съобщи президентът Румен Радев, който организира среща на " Дондуков 2 “ със служебния вицепремиер по ръководство на европейските средства Атанас Пеканов и представители на Експертния съвет за стопански разбори в България.

Съветът, в който на доброволни начала вземат участие водещи стопански експерти, има за цел да дава на обществото и институциите позиции, мнения и оферти за икономическата политика на страната и да подкрепя вземането на решения в тази област. Съветът има съвещателен темперамент и се ръководи от Пламен Ненов, професор по макроикономика в Norwegian Business School.

Държавният глава означи нуждата от дейна социална полемика за икономическото развиване на страната и недопускане на нейното неглижиране и провеждането й само в границите на предизборни акции. Президентът открои и приноса на самостоятелната академична оценка на икономическите процеси в страната, учредена на  достиженията на актуалната просвета, която от ден на ден би трябвало да бъде употребена и при определянето на политиката за икономическото развиване на България.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР