Необходим е цялостен подход и много сериозна организация в България,

...
Необходим е цялостен подход и много сериозна организация в България,
Коментари Харесай

Президентът: Необходиме цялостен подход, за да утвърдим туризма сред водещите сфери на сътрудничество с Китай

Необходим е повсеместен метод и доста сериозна организация в България, с цел да утвърдим туризма измежду водещите сфери в съдействието с Китай. Това съобщи президентът Румен Радев в отговор на въпрос на публицисти след срещата си с основния изпълнителен шеф на китайската туристическа корпорация „ Ctrip Corporation " Джейн Цзе Сун. Компанията е измежду водещите туроператори в света и президентът посети централата й в Шанхай в границите на държавното си посещаване в Китай.



Румен Радев предложения Джейн Цзе Сун да посети страната ни дружно със своя екип и да взе участие в експертна конференция за усилване на партньорството в региона на туризма, което да докара и до съглашение сред способените институции на двете страни. По думите на президента българското Министерство на туризма би трябвало да бъде по-активно и да търси контакт с големи туристически компании като „ Ctrip Corporation ", която е номер едно в света по онлайн платформа и брой дейни консуматори.

Годишно 27 хиляди китайски туристи избират да почиват в България, в съпоставяне със стотиците хиляди, посещаващи други страни от Централна и Източна Европа, което постанова както подобряването на туристическите пакети, по този начин и по-активна реклама. Румен Радев благодари за предоставената опция от „ Ctrip Corporation " страната ни гратис да подаде най-атрактивната информация за туристическите услуги, които дава България, както и за готовността й да я включи в своята онлайн платформа.



По-рано денем българският президент изнесе лекция в Шанхайския университет „ Джао Тонг ". В рамките на визитата си президентът прегледа българския проучвателен център във висшето учебно заведение, който работи за разширение на двустранното партньорството в региона на културата и образованието. Университетът е едно от най-старите национални висши учебни заведения в Китай. Той е и третият по-големина университет в азиатската страна. Шанхайският университет „ Джао Тонг " си сътрудничи с българския Университет за национално и международно стопанство. Oт януари 2017 година в УНСС е открит Българо-китайски център за научноизследователски стратегии и продан на студенти сред България и Китай.



Румен Радев акцентира пред студентите, че през днешния ден нито една нация, без значение какъв брой огромна и мощна е, не може да се оправи сама с провокациите на днешния ден. Глобални феномени като климатичните промени, сигурността, битката с бедността и противодействието на тероризма изискват общи старания и световен отговор. По думите на президента установяването на стратегическо партньорство сред България и Китай е точно стъпка за сливане на хрумвания, подходи и дейности в името на мира и просперитета. „ Голямата задача на водачите не е за днешния ден, а да прозрат какво ни чака в утрешния ", уточни Румен Радев и прикани младежите да запазят сериозното си мислене и да отстояват своите хрумвания. Държавният глава изрази и вяра, че от ден на ден политици ще се срещат със студентите, с цел да получат и тяхната позиция за решенията, които ще дефинират бъдещето на младежите.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР