Необходим е международен подход за гарантиране на безопасната употреба на

...
Необходим е международен подход за гарантиране на безопасната употреба на
Коментари Харесай

Великобритания създава институт за безопасност на изкуствения интелект

Необходим е " интернационален метод " за гарантиране на безвредната приложимост на изкуствения разсъдък. С този апел английският министър председател Риши Сунак даде поръчка, че точно неговата страна е подготвена да бъде водач в сферата. Сунак разгласи и основаването на първия по рода си институт за сигурност на изкуствения разсъдък.

 
Обединеното кралство не бърза с регулирането. Това е кардинален въпрос. Вярваме в нововъведенията, те са признак на английската стопанска система. Затова постоянно ще имаме презумпцията да ги насърчаваме, а не да ги задушаваме. А и по какъв начин можем да пишем закони, които имат смисъл за нещо, което към момента не разбираме изцяло? Така че вместо това построяваме водещи в света качества за схващане и оценка на сигурността на моделите на изкуствения разсъдък в границите на държавното управление. За тази цел към този момент инвестирахме 100 млн. паунда за сигурност на изкуствения разсъдък – това е повече от всяка друга страна в света.
Риши Сунак, министър-председател на Англия

 

Новината за основаването на института за сигурност идва седмица преди в Лондон да бъде извършен международен конгрес за изкуствения разсъдък.

" Втората част от нашия проект е да сме хазаин на първия в света конгрес за сигурност на изкуствения разсъдък. Той ще се организира идната седмица в „ Блетчли парк “ – емблематичния дом на компютърните науки. Събираме международния хайлайф в сферата, представители на страните, които са най-опитни в потреблението на изкуствен интелект “, добави Сунак.

Сунак добави, че ще се бори за приемането на " първата интернационална декларация за естеството " на " рисковете ", които съпътстват използването на изкуствения разсъдък. Срещата в имението " Блечли парк " ще бъде извършена на 1 и 2 ноември.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР