Необходим е консенсус около извършването на холистична реформа в правосъдието,

...
Необходим е консенсус около извършването на холистична реформа в правосъдието,
Коментари Харесай

Даниел Митов: Служебният кабинет не олицетворява нацията, защото в него няма представители на ГЕРБ

Необходим е консенсус към осъществяването на холистична промяна в правораздаването, показа пред Радио „ Фокус “ заместник-председателят на ГЕРБ и някогашен министър на външните работи Даниел Митов.

" Това, което би трябвало да се прави, е да погледнем на правосъдната промяна в целокупност с всичките и сегменти. От метода, по който се образоват адвокати, през следствието, прокуратурата и до съдилищата. В годините са правени промени, които стоят като кръпки във всеки един от тези сегменти и те стартират даже да се отхвърлят една друга, да отхвърлят своята годност и да стоят нехомогенно “, сподели Даниел Митов.

Атакуването на сегменти от правораздаването може окончателно да компрометира концепцията за правосъдна промяна в очите на жителите. Реваншизмът и злобата са неприятен консултант, разяснява той.

" Те в никакъв случай не работят. Нито в персоналния, нито в публичния и политически живот “, сподели заместник-председателят на ГЕРБ.

Служебният кабинет не въплъщава нацията, тъй като в него няма представители на ГЕРБ, а ¼ от българите са дали своят вот за тази партия, безапелационен бе Даниел Митов. Според него в 45-тия парламент е имало съгласуваност сред избрани протестни партии и президента Румен Радев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР