Необходим е ефективен и бързо реагиращ Европейски съюз, каза евродепутатът

...
Необходим е ефективен и бързо реагиращ Европейски съюз, каза евродепутатът
Коментари Харесай

Андрей Ковачев: Необходим е ефективен и бързо реагиращ Европейски съюз

Необходим е ефикасен и бързо реагиращ Европейски съюз, сподели евродепутатът във видеоконферентна връзка по време на конференцията „ Български гласове за Европа “ в националния пресклуб на Българска телеграфна агенция в Скопие, Република Северна Македония.

С самодейността си „ Български гласове за Европа “, изпълнявана с поддръжката на Европейския парламент, Българска телеграфна агенция търси гласовете и на българите отвън рамките на страната. Събитието е част от дебатите на Конференцията за бъдещето на Европа.

Ако приказваме за обща външна политика, в случай че приказваме за отговор на световни провокации, пред които сме изправени- геополитически, сигурност, стопанска система, би трябвало да сме единни, сподели още Ковачев. За Русия, по думите му, е най-добре е да има слаб и разлъчен Европейски Съюз, който доста мъчно да взима единни решения. Нашият блян би трябвало да е да бъдем единни и доста по-ефективни. Това значи, че би трябвало да се разделим с единодушието във връзка с външна политика и политиката за сигурност, би трябвало да отидем на квалифицирано болшинство, на две трети или на някакъв различен метод на взимане на решения, тъй като няма по какъв начин да сме в един, цялостен с толкоз провокации световен свят, и да считаме, че можем да имаме единна външна политика, в случай че подвластен от една или друга страна, която в този миг може да имат друго предпочитание или други въздействия – корупционни, стопански или други, с цел да предотвратят взимането на решения, сподели още Ковачев. Сегашните провокации демонстрираха, че общо пазаруване на медикаменти, на ваксини, на нефт, на газ, на оръжие, обща войска, бяха немислими преди, само че в този момент би трябвало да създадем стъпка напред в един по-ефективен, по-бърз, реагиращ на измененията, Европейски съюз. Около нас са Русия, Китай, Иран, Съединени американски щати, които взимат доста по-бързо решение спрямо мудния Европейски Съюз, добави той.

Интеграцията е двупосочна улица и както ние, пълноправните членки на Европейски Съюз, би трябвало да сме подготвени да имаме потенциал да абсорбираме повече страни от 27, по този начин и страните, които са претенденти, би трябвало да преодолеят това, което ги задържа обратно, добави Ковачки. 

Двете мои съществени тези са ефикасен Европейски Съюз, доста по-бързо реагиращ на изменящия се свят, и интеграцията, добави Ковачки. За Украйна ние би трябвало да дадем сигнал на безспорна взаимност, тук няма никакво подозрение, сподели още той.  По думите му би трябвало да се поддържа всяка политика, която води до самостоятелност от сегашната съветска олигархия и Кремълската върхушка във връзка с газ, нефт и други

Задължително е да има смяна в Закона за българското поданство, добави Ковачев. Има над 120 хиляди македонски жители в Република Северна Македония, които са потвърдили своя български етнически генезис и са подписали декларация, че се усещат българи. Повод за горделивост е приемането на българско поданство, сподели още Ковачки.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР