Неназован мъж, който пада по стълбите и чупи гърба си,

...
Неназован мъж, който пада по стълбите и чупи гърба си,
Коментари Харесай

Германски съд: Крачките от леглото до бюрото се броят за пътуване до работа

Неназован мъж, който пада по стълбите и чупи гърба си, до момента в който отива от леглото си до друго помещение в личния си дом, с цел да работи, има правото да претендира за заплащане от застраховката на своя шеф, написа CNN, цитирайки решение на немския съд. Според него, в този миг е мъжът е " пътувал за работа ".

Решението на Федералния обществен съд идва откакто долните две инстанции отсъдиха, че крачките от леглото до бюрото не се броят за " пътешестване до работа ".

Името на мъжа не се показва, както и компания, за която работи — тя е разпозната единствено като " R-GmbH ". Според висшия съд, мъжът е тръгнал по стълбите към долния етаж, където е офисът му, за първи път тази заран. И поради това " пътуването " му се брои за " активност в интерес на работодателя ". След решението той ще има право да подаде иск към застрахователя, само че то не подсигурява, че той ще получи отплата.

Решението на съда идва след измененията в законодателството в Германия през юни, след които повече действия вкъщи бяха включени в покритието на застрахователя.

Решението е неприятна вест за застрахователите, които ще се изправят пред повече искове след него.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР