Ненадминат успех отбеляза деветото поредно издание на най-мащабния джаз фестивал

...
Ненадминат успех отбеляза деветото поредно издание на най-мащабния джаз фестивал
Коментари Харесай

Рекордните 35 000 посетиха деветото издание на A to JazZ

Ненадминат триумф означи деветото следващо издание на най-мащабния джаз фестивал у нас. Рекорден брой от 35 000 фенове на музиката и качественото прекарване се събраха в първия уикенд на юли в Южен парк 2, с цел да споделят три дни, наситени с невероятните осъществявания на международни и български актьори, разнообразна съпътстваща стратегия и доста занимания.
Незабравима за хилядите посетители на събитието ще остане изключителната сила, струяща от сцената при всяко едно от музикалните пътешествия с най-иновативните и атрактивни млади имена от програмата на фестивала. Българските банди справедливо завоюваха сърцата на публиката, а хедлайнерите в трите вечери разпалиха хилядите почитатели до краен лимит и безусловно ги взривиха с разнородните си, само че безкомпромисно положителни осъществявания.
Петъчната вечер беше белязана от виртуозния тромпетист, композитор и продуцент Christian Scott aTunde Adjuah, който открехна вратите на най-актуалното в света на джаза и насочи към почитателите послания за повече човещина и естетика в обществото. Неуморните Ghost-Note надградиха позитивното начало и безусловно отвяха меломаните със своята неподражаема комбинация от фънк, афробийт, хип-хоп, психиделия и даже международен фолклор. Феноменалният Jacob Collier, именуван още „ детето-чудо “, сложи непостижим край на събитието с откровеното си и неподправено наличие и пробен метод. Всички задгранични актьори останаха в безспорен екстаз от българската аудитория и неколкократно показаха желанието си да се върнат още веднъж. Доброто превозване прерасна, по традиция, в джем-сешъни до сутринта. A to JazZ надмина упованията и на гостите от телевизия Mezzo, които за първи път партнират с родно събитие и избират да го отразят.
Тазгодишното издание на фестивала ще се запомни със страхотните страсти в приятна компания и безспирните аплодисменти. Организаторите на фестивала още веднъж получиха висока оценка и от своите почитатели за безкомпромисното равнище на организация.

„ Благодаря на публиката на A to JazZ, че дружно бяхме част от тази същинска магия. Благодарим, че за поредна година реализираме повече, дружно, и растем като качество и мащаб. Благодарим, че отговорно оставяме след себе си парка в безукорен тип! Благодаря и на всички, които ни поддържат! Вие сте неповторими, готвим се за 10 години джаз дружно! “, показа Петър Димитров, уредник на фестивала.
A to JazZ Festival се организира с изключителната поддръжка на фондация Америка за България, Столична община и Министерство на културата. Конференцията A to JazZ Talks се организира с поддръжката на Столична стратегия „ Култура “ и Национален фонд „ Култура “.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР