Немци луднаха по рожбата на международно известната крава Пенка. До

...
Немци луднаха по рожбата на международно известната крава Пенка. До
Коментари Харесай

Помните ли я? Кравата Пенка стана майка и ето какво се случва сега СНИМКИ

Немци луднаха по рожбата на интернационално известната крава Пенка. До ден сегашен ползата към нея не стихва, изключително след появяването на бял свят на нейното теленце, написа Монитор бг.



През месец август предходната година Пенка стана горда майка, а стопанинът й кръсти новороденото на някогашния английски евродепутат Джон Флак.

Писма

„ Нашенци доста бързо не помниха за Пенка, Джон и мен. Отдавна никой не го интересува тяхната орис. Факт е обаче, че не преставам да получавам писма от чужбина и то най-вече от Германия. Имам по някое и от Англия.

В последните писма ми изпращаха дребни суми, с цел да зарадват Пенка и Джон, а най-интересно е, че всички ме молят да им изпратя фотография на нейната рожба. Даже като нося писмата на преводач и там ми пишат, че са ми признателни за моята борбеност и постоянно ще ме поддържат.



Поканил съм няколко фамилии от Германия и евентуално ще ни дойдат на посетители това лято”, изяснява притежателят на Пенка – Иван Харалампиев. Той към този момент е съумял и да се пребори в съда с наложените му 9 акта, като споделя, че не е имало причина да го глобяват.

Слава

8-годишната крава стана интернационално известна, откакто изчезна от животновъден обект в село Мазарачево на 12 май 2018 година Две седмици по-късно тя беше открита в Босилеград в прилежаща Сърбия, а връщането й още веднъж в България беше еднакво на смъртна присъда. По пътят към България кравата беше бременна, само че загуби теленцето си, напомни Иван Харалампиев.



Първоначално управляващите оповестиха, че Пенка би трябвало да бъде умъртвена поради това, че е обитавала в страна, която не е членка на Европейски Съюз, само че откакто беше дадена публичност на случая, управляващите я помилваха.

Застъпник

Първи за Пенка се застъпи тогавашният английския народен представител Джон Флак, който през лятото на 2018 година я посети персонално в село Мазарачево. „ Почти незабавно разбрах за протичащото се с Пенка от българските медии. Аз съм огромен фен на животните, фамилията ми е 12-то потомство фермери. Нямаше по какъв начин да остана безучастен на протичащото се.



Има толкоз доста крави в България, които минават през границите. Аз съм тук, с цел да видя какво тъкмо се случва. Смятам, че е безусловно неуместно да има подобен закон, който да убива кравите, макар че те са здрави. Според мен би трябвало да се върви към промяна”, разгласи тогава Джон Флак, който дойде в България, с цел да се запознае с Пенка.

Петиции

Стигна се до там, че той предложи персонално да заплати проучванията на животното, единствено и единствено то да бъде избавено. Не бяха малко и петициите, които стартираха, като крайният резултат беше налице. „ Не може единствено по тази причина, че едно животно е минало граница, да се желае да се умъртви. Даже не желаеха да я изследват тогава, това не е заслужено. Защо да се убива животното като то е изцяло здраво”, разясняват и в този момент съселяни на Харалампиев.

Дом
Към този миг Пенка се радва на 5-месечния Джон и продължава да населява животновъдния обект в село Мазарачево, откъдето изчезна преди 2 години. Нашенци пък предлагаха какви ли не суми единствено и единствено да закупят Пенка за да притеглят задгранични туристи. Харалампиев обаче е безапелационен, че каквато и сума да му предложат Пенка и Джон не би продал в никакъв случай.

Мерки
А с цел да е сигурен, че няма още веднъж да се сблъска с тези премеждия, той е взел строги ограничения, с цел да резервира животните си и те да няма по какъв начин да избягат зад граница.

„ Имам си овчар, както и момче, което ми оказва помощ. Сега имам общо 25 крави и 10 коня. До два месеца чакам още едно ново попълнение от най-хубавата другарка на Пенка. Няма по какъв начин да не съм признателен за всичко, което направи за мен Джон Флак. Затова и на него кръстих теленцето”, изяснява с усмивка Иван Харалампиев.

Той даже съумял да се чуе със спасителя на Пенка, който схванал от български медии, че теленцето е кръстено на него. „ Джон към този момент не е евродепутат. Обеща ми обаче в най-скоро време да пристигна и да види съименника си.

Прекрасен човек е, а в този момент се е отдал напълно на отглеждането на животни. Той има страхотна съвременна ферма”, описа още Харалампиев.

Стопанинът й желае да направи огромна плантация

Към този миг неговата най-голяма фантазия е и той да построи плантация по сходство на тази на Джон Флак. Харалампиев отглежда животните си в животновъден обект в Мазарачево, само че се надява да си върне наследствени земи, където да построи своята плантация.

„ Някога тези земи са били на моя дядо, по-късно станаха държавни, а в този момент едно лице ги взе. Водим каузи и очаквам крайното решение на Върховния касационен съд.

Надявам се да печеля делото и най-сетне да сбъдна тази моя дългогодишна фантазия. Най-малкото пространството ще е още по-голямо и моята най-голяма обич – животните, ще се усещат още по-добре “, безапелационен е Иван Харалампиев, който посвещава всяка свободна минута на кравите и конете си.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР