Немското министерство на отбраната беше принудено да влезе в режим

...
Немското министерство на отбраната беше принудено да влезе в режим
Коментари Харесай

Немската армия получи униформи с SS, МО нареди на войниците да "отрежат" буквите

Немското министерство на защитата беше насила да влезе в режим на надзор на вредите, откакто на хиляди бойци бяха доставени униформи с букви " SS ".

Спорната абревиатура означаваше единствено размера на униформата, избран като " S-Short " от таблоида Bild, който дефинира случая като " мега неуспех " Въпреки почтеното значение на SS върху униформите, буквите към момента са неразрешени за немските въоръжени сили заради мощната асоциация с печално известното нацистко поделение Schutzstaffel (Шуцщафел), (Защитен ескадрон).

Паравоенно крило на нацистите, Секретен сътрудник се трансформира в съществена мощ, виновна за наблюдението на държавната сигурност и нацистките политики на гнет, в това число ръководството на концентрационни лагери и лагери за изтребване, в които умират милиони хора. По време на Нюрнбергския развой след войната тя е оповестена за незаконна организация.

Според Bild министърът на защитата Кристине Ламбрехт е наредила на бойците или да " отрежат " напълно етикетите с буквите, или да изрежат единствено частта с обозначението на размера.

Инцидентът е засегнал единствено " няколкостотин бойци ", съобщи пред Berliner Zeitung представител на немските въоръжени сили - Бундесвера - и добави, че някои производители не са спазили условието на Бундесвера да употребяват " S-Short " вместо " SS "

Реакцията на министъра обаче беше посрещната с рецензии от някои депутати, които обявиха, че Ламбрехт би трябвало да се концентрира върху по-неотложни въпроси, вместо да преследва сенките на предишното.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР