Немският шампионат за туристически автомобили (DTM) публикува своя обновен календар

...
Немският шампионат за туристически автомобили (DTM) публикува своя обновен календар
Коментари Харесай

DTM обяви нов календар за 2020

Немският шампионат за туристически коли (DTM) разгласява своя освежен календар за сезон 2020, който бе мощно занимателен от ковид пандемията. Както бе оповестено по-рано, сезонът ще стартира на единственото улично трасе в шампионата „ Норисринг “ на 10 и 12 юли, като се чака крайното утвърждение на немските управляващи за провеждането на кръга.

След визитата си в Нюремберг керванът ще се насочи към Ардените и именитата писта „ Спа “ на 1 и 2 август, като белгийското трасе ще семейства на шампионата за първи път от 2005 година насам, когато успеха сграбчи двукратният международен първенец във Формула 1 Мика Хакинен. „ Спа “ не бе включена в първичния календар на шампионата, само че компликациите, подбудени от пандемията, доведоха до нейното включване за провеждането на допустимо най-вече стартове.

Третият и четвъртият кръг от шампионата ще се проведат на „ Лаузицринг “ надлежно на сред 14-16 и 21-23 август, а след тях шампионатът ще посети катедралата на скоростта, „ Ассен “ в Нидерландия “ в първия уикенд на септември.

Само седмица след визитата си в ниската земя шампионатът ще се придвижи в планината Айфел за два следващия уикенда на „ Нюрбургринг “, първият от които ще е по „ Гран При “ конфигурацията на трасето, до момента в който вторият по спринтовата, която обичайно се употребява от шампионата.

През октомври DTM още веднъж ще посети Белгия, само че този път хазаин ще е пистата „ Золдер “, която ще одобри два кръга надлежно сред 9-11 и 16-18, преди сезонът да завърши на „ Хокенхайм “ сред 6 и 8 ноември.
Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР