Немският производител Henkell Freixenet придоби британската изба Bolney Wine Estate.

...
Немският производител Henkell Freixenet придоби британската изба Bolney Wine Estate.
Коментари Харесай

Henkell Freixenet купува британска изба за пенливи вина

Немският производител Henkell Freixenet закупи английската маза Bolney Wine Estate. С тази договорка компанията навлиза в бизнеса с висококачествени британски пенливи виновност, добавяйки ги към портфолиото си от шампанско, просеко и други пенливи виновност, предава. 

Обединеното кралство към този момент е вторият пазар за групата Henkell Freixenet, която се появи от сливането на немската група Henkell и каталонската Freixenet. С тази покупка тя затвърждава лидерската си позиция в страната и има намерение да ускори интернационалния си бизнес. 

Freixenet Copestick е клонът в Обединеното кралство на Henkell Freixenet, резултат от сливането на Copestick Murray Wines Limited и Freixenet UK през 2018 година и сега е водещ вносител и дистрибутор на пенливи виновност в Обединеното кралство и Ирландия. 

От своя страна Bolney Wine Estate се счита за един от пионерите измежду винарните в Англия. Имението, ситуирано покрай Брайтън, е учредено през 1972 година от Джанет и Родни Прат и в този момент се ръководи от щерка им Саманта Линтер. Bolney има портфолио от пенливи виновност и елементарни виновност от международна класа, които са спечелили няколко награди, в това число премията за резистентност UK Glass of Bubbly. 

" В ДНК на Freixenet постоянно е имало предпочитание да се откри във винарски райони с голям капацитет, като Бордо (Франция), Калифорния (САЩ), Керетаро (Мексико) или Тупунгато (Аржентина). Сега ние се впускаме във вълнуващо премеждие в Съсекс (Обединеното кралство) - винарски район, чийто терен ​​е доста сходен на този на Шампан, тъй че неговите виновност са доста сходни на френските ", споделя Педро Ферер, вицепрезидент и основен изпълнителен шеф на Freixenet. 

Андреас Брокемпер, също основен изпълнителен шеф на Henkell Freixenet, прибавя: " Ние сме уверени, че като пазарен водач в пенливите виновност, можем в допълнение да засилим имиджа на авглийските пенливи вина на национално и интернационално равнище ". 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР