Немският фармацевтичен концерн Bayer започва четвъртото си дело в САЩ

...
Немският фармацевтичен концерн Bayer започва четвъртото си дело в САЩ
Коментари Харесай

Bayer започва четвъртото съдебно дело по обвинения, че Roundup причинява рак

Немският фармацевтичен тръст Bayer стартира четвъртото си дело в Съединени американски щати по обвинявания, че създавания от неговото поделение Monsanto хербицид Roundup предизвиква рак, съобщи Reuters. Процесът ще се гледа в Сейнт Луис, Калифорния.

По груповото обвиняване към този момент има повече от 75 хиляди ищци и е изправена пред заплащането на мултимилиардни компенсации, откакто три поредни правосъдни състава признаха Bayer за отговорна в причиняване на рак. Гигантът, несъмнено, апелира решенията. В момента текат договаряния с юристите на обвиняването за реализиране на извънсъдебни съглашения.

Мнозина от тях са се съгласили на сходно разрешаване на обстановката, само че въпреки всичко някои са решени да преследват компанията до край в правосъдната зала. Очаква се делото да продължи няколко седмици, като и двете страни ще показват изчерпателни научни доказателства пред правосъдните заседатели.
 Bayer продаде марка слънцезащитен крем за $550 милиона
Bayer продаде марка слънцезащитен крем за $550 милиона

Купувач е производителят на Nivea - компанията Beiersdorf

За момента от Bayer изцяло отхвърлят обвиняванията, че дейната съставна част на Roundup - глифосат, предизвиква рак. Според тях изследванията върху хербицида са провеждани от десетилетия и не са разкрили сходни нездравословни резултати върху човешкото здраве, а от компанията напомнят, че той е утвърден от регулаторните органи по целия свят.

" В последна сметка, това дело би трябвало да се сведе до науката и оставаме уверени, че обширните изследвания и регулаторни оценки ще потвърдят сигурността на основаните ни на глифосат хербициди и че те не предизвикват рак ", акцентираха от компанията в изказване.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР