Немският автомобилен гигант Фолксваген (Volkswagen) ще изтегли спешно от пазара

...
Немският автомобилен гигант Фолксваген (Volkswagen) ще изтегли спешно от пазара
Коментари Харесай

Фолксваген изтегля спешно от Австралия 80 хиляди коли заради опасен ефект

Немският авто колос " Фолксваген " (Volkswagen) ще изтегли незабавно от пазара си в Австралия 80 хиляди автомобила от марките Audi, Volkswagen и Skoda, създадени сред 2008 и 2015 година, поради проблеми с трансмисията с два съединителя (DSG), които биха могили да доведат до " спиране на зареждането ", съобщи БНР.

DSG (известна като трансмисия с два съединителя или трансмисия с двоен съединител) е автоматизирана трансмисия в коли, тясно обвързвана с ръчната трансмисия.

Според информация на английското издание " Дейли мейл " (Daily Mail) от този проблем са наранени към 62 000 автомобила на Volkswagen от моделите Golf, Beetle, Polo, Jetta, Passat и Caddy, както и 4500 автомобила на Skoda - Fabia, Rapid, Octavia, Yeti и Superb.

Ще бъдат съшо по този начин изтеглени от пазара и 14 000 модела Audi A1 (модели от 2011 до 2016 г.), Audi A3 (модели от 2008 до 2016 г.) и Audi TT (модели от 2012 година до 2016 г.).

Според Volkswagen Australia трансмисиите с двоен съединител (DSG), могат да претърпят " спиране на зареждането ". Компанията съобщи, че заради погрешно произвеждане това може да докара до загуба на налягане на маслото в хидравличната система на скоростната кутия, последвано от спиране на зареждането.

Това може да докара до изключване на автомобила, след което той не може да се рестартира, в случай че не бъде прегледан от дипломиран механик на " Фолксваген ".

От " Фолксваген " обявиха, че към 23 000 автомобила могат да бъдат наранени от казуса, само че за сигурност производителят желае да ревизира още 40 000 автомобила.

Изпълнителният шеф на Volkswagen Australia Джейсън Брадшоу съобщи, че транспортните средства би трябвало да бъдат прегледани физически, с цел да се откри дали те са дефектни или не. /БНР
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР