Немският авиопревозвач "Луфтханза" (Deutsche Lufthansa) заяви, че се стреми да

...
Немският авиопревозвач "Луфтханза" (Deutsche Lufthansa) заяви, че се стреми да
Коментари Харесай

Луфтханза се стреми да намери споразумение със синдикатите за съкращаване на 22 000 работни места

Немският авиопревозвач "Луфтханза " (Deutsche Lufthansa) съобщи, че се стреми да реализира съглашения с представителите на синдикатите до 22 юни за редуциране на 22 000 работни места на цялостен работен ден, защото пандемията от COVID-19 провокира фрапантен спад на въздушния превоз, съобщи БНР.

Компанията уточни, че възнамерява половината от съкращенията да бъдат в границите на Германия.

"Луфтханза " редуцира 22 хиляди работни места поради COVID-19

"Искаме да подсигурим над 100 000 работни места в Lufthansa Group в дълготраен проект, макар всичките сегашни провокации. За да се реализираме това са неизбежни мъчителните ограничения за преструктуриране ", съобщи Михаел Нигеман, член на Изпълнителния съвет по човешки запаси и правни въпроси.

В полетните интервенции на самолетната компания "Луфтханза " ще бъдат наранени 5000 работни места, 600 от които ще бъдат на водачи, 2600 на стюардеси и 1500 наземен личен състав. Освен това ще бъдат наранени 1400 работни места в централата и в администрацията на други компании от Lufthansa Group.

Компанията, която неотдавна одобри избавителния пакет от немското държавно управление на стойност 9 милиарда евро, добави, че нейното отделение Lufthansa Technik има остатък в международен мащаб на към 4500 работни места, като 2500 от тях са в Германия.

В бизнеса с кетъринг на LSG Group ще бъдат наранени 8300 работни места по света, като 1500 от тях в Германия.

Lufthansa Group, която също по този начин има Swiss International Airlines, Austrian Airlines и Brussels Airlines, съобщи, че нискотарифната ѝ самолетна компания Germanwings няма да възобнови полетните си интервенции, до момента в който другата ѝ нискотарифна самолетна компания Eurowings ще понижи административния си потенциал с 30 % и ще редуцира 300 работни места.

Поделението Austrian Airlines има остатък от личен състав в размер на 1100 работни места заради понижаване на нейния автопарка, Brussels Airlines ще понижи потенциала си с 1000 работни места, а Lufthansa Cargo с 500.

Според компанията, свръхкапацитетът на сегашния личен състав може да бъде отчасти обезщетен с претовареност на ненапълно работно време, групови трудови контракти за понижаване на седмичното работно време или други ограничения за понижаване на разноските.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР