Немските овчарки са едни от най-силните и лоялни породи кучета

...
Немските овчарки са едни от най-силните и лоялни породи кучета
Коментари Харесай

Колко дълго живеят немските овчарки?

Немските овчарки са едни от най-силните и лоялни породи кучета наред с питбул, каракачанска овчарка, кангал, доберман.

Отличават се с положителното си физическо здраве и дългоденствие, само че единствено в случай че стопаните се грижат добре за тях. За страдание, даже и тези физически издръжливи питомци, имат доста по-малко време спрямо нас хората.

Колко дълго живеят немските овчарки?

Факторите, които оказват директно въздействие на продължителността на живот на тази порода са главно наследствеността, качеството на грижите за немската овчарка и издръжливостта на съответния субект. Общо немските овчарки живеят 12-16 години.

Важно е да се вземе поради и пола на кучето, защото той също оказва въздействие. Обикновено женските немските овчарки живеят 1-2 години повече, защото са по-леки, само че и по-рядко могат да се сбият с другите животни. Важен фактор е и къде се гледат, като домашните нормално живеят 2-3 години повече съпоставяне с уличните кучета.

 Немска овчарка

Как да разберем възрастта на немската овчарка?

Лесно можете да определите това по следните фактори:

- качество на козината - при младите кучета тя е по-мека и блестяща, до момента в който при възрастните питомци става по-рядка и твърда;

- характер - колкото по-старо е кучето, толкоз по-пасивно ще се държи и характерът на немската овчарка няма да се проявява;

- зъби - най-остри са кучешките и резците при кученцата под една година, като при възрастните те стават много по-закръглени и изтъпени.

Вероятно всеки собственик си е задавал въпроса: На какъв брой години е моят домакински любим в човешки години? Дори опитните кинолози няма да могат да ви отговорят навръх този въпрос, само че приблизително 1 кучешка година се равнява на 5-7 човешки.

Как да увеличим продължителността на живот на немската овчарка?

 Продължителност на живот при немските овчарки

Основният фактор, влияещ върху продължителността на живота на немската овчарка, е здравето от самото раждането. Ако кученцето е мощно и има положително родословие, само че също по този начин няма никакви вродени кучешки болести, тогава главната задача на стопанина е единствено да поддържа положителното му здраве с подобаващите грижи и постоянните ветеринарни прегледи. Важно е също по този начин да имате поради това, че кучето няма да може да живее дълго без качествена храна. Храната на немската овчарка би трябвало да е богата на витамини и минерали:

- калций за образуване на скелета;

- витамин С - за имунитета;

- желязо - за кръвоносната система.

Можете да храните кучето си, както с подготвени кучешка храна, в която се съдържат всички нужни витамини, минерали и микроелементи. Другият вид е да храните немската овчарка с домашна храна, само че тук ще се наложи да купувате на питомеца си спомагателни витаминни добавки, с цел да е оптимално уравновесено храненето и да подсигурява здравето на немската овчарка.

Не по-малко значими са постоянните профилактични прегледи при ветеринар, както и физическата интензивност на кучето. Също по този начин би трябвало да се грижите добре за хигиената на кучето ви, защото това също може да докара до редица здравословни проблеми, които да окажат въздействие даже на продължителността на живота на немската овчарка.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР