Немските овчарки са едни от най-известните в света служебни породи

...
Немските овчарки са едни от най-известните в света служебни породи
Коментари Харесай

Какво трябва да знаят стопаните на немска овчарка?

Немските овчарки са едни от най-известните в света служебни породи кучета. Те се считат за универсални и могат да извършват друга роля според от възпитанието си.

Може да се употребява както в армията, полицията, при спасяването на хора, по този начин и в качеството си на защита или придружител. Тази порода е известна и със спортните си достижения. Няма по какъв начин да останем равнодушни към тези мощни, само че и доста красиви кучета, които имат не малко фенове в света.

Ето какво би трябвало да знаете за немската овчарка, в случай че мислите да си вземете такова куче.

Тази порода има междинен растеж и чудесно развита мускулатура. Още на пръв взор прави усещане с интелектуалните си заложби. Тези кучета са доста деликатни и мощни, а също по този начин имат присъща форма на главата си, като даже частично наподобяват вълк.

Известни са освен с това, че са доста умни, само че и с изключителната си лоялност към стопанина. Това е доста благородна порода, която се употребява с голяма известност и постоянно хората я вземат за собствен правилен другар.

 Предимства на немската овчарка

Предимства на немската овчарка

- Умно, съобразително и елементарно за образование куче;

- Универсална порода;

- Изключително лоялен домакински любимец;

- Лесна за развъждане порода кучета;

- Лоялна към децата;

- Прекрасно схваща по кое време експанзията е уместна, само че и по кое време - не;

- Отлична защита.

Недостатъци на немската овчарка

- Нуждае се в отлична дресировка;

- Не може да се размине без огромни физически натоварвания и активност;

- При погрешно образование може да прояви агресия;

- Някои овчарки могат да са хиперактивни кучета.

Немската овчарка може да се храни както с подготвени кучешка храна, по този начин и с натурална, само че тя би трябвало да е свежа, качествена и уравновесена.

 Недостатъци на немската овчарка

Сухата храна от своя страна би трябвало да е съобразена с възрастта на кучето, както и физическото му положение. Менюто за възрастното и за малко куче са разнообразни и изключително значими за тази порода. Има си своята специфичност.

Важно е да имате поради, че немската овчарка е предразположена към следните болести при кучетата: на храносмилателния тракт, кучешки отит, дисплазия, алергия, дерматит, както и към отричане на задните кучешки лапи.

Продължителността на живота на кучетата е към 10-14 години. Трябва в точния момент да се слагат имунизациите, защото тези питомци са доста чувствителни към сериозните инфекции.

Немските овчарки са доста умни, съобразителни и възпитани кучета. Важно е обаче да полагате задоволително грижи за тях, както и за образованието им от най-ранна възраст, с цел да могат да разкрият напълно своя интелектуален капацитет.

Ако желаете да си вземете немска овчарка, разгледайте нашите разгласи за немска овчарка.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР