Немските автопроизводители Mercedes-Benz, Audi и BMW решиха също да се присъединят

...
Немските автопроизводители Mercedes-Benz, Audi и
BMW решиха също да се присъединят
Коментари Харесай

Mercedes, Audi и BMW с “Tesla-убийци”

Немските автопроизводители Mercedes-Benz, Audi и BMW взеха решение също да се причислят към отряда “теслоубийци ”, който до момента няма кой знае какъв триумф. Луксозната голяма немска тройка, обаче счита, че ще успее там, където другите до момента не съумяха, представяйки своите нови електрически кросовъри.

Mercedes-Benz, Audi и BMW на практика едновременно заговориха за стартиране на пазара на своите електрокросовъри, от които засега първите два към този момент демонстрираха своите “убийци ”.
При първите споменавания за подобни машини се предполагаше, че те ще бъдат способни да се конкурират на равна нога с най-известния и прогресивен автомобил в света, то през днешния ден думата “Теслаубиец ” звучи много архаично. От момента на създаването на първия модел наамериканците изминаха към този момент доста години, на пазара се появиха множество електромобили и долеч по-правилно е вече новите претенденти в “килърската ” категория не да се състезават с американците, а да предагат артикули, които да превъзхождат техните.

Audi започва процеса на масово производство на електрокросовъра си e-tron quattro, преди броени дни. И тази новина навярно скапе настроението на босовете в Щутгарт и Мюнхен, които планират стартирането на своите коли не по-рано от следващата година.

Тези забележими сигнали на яка конкурентна борба сред трите огромни автоконцерна ярко показва фактът, че големите компании към този момент не могат да замитат под черджето повишаващото се търсене на електрически кросовъри. Явно тази пазарна към този момент нужда не може да бъде задоволена от Tesla Model, до момента в който поръчката на Audi с нейния e-tron quattro може да запълни очертаващата се пазарна празнота.

Осъзнавайки изоставането си Mercedes-Benz и BMW спешно взеха решение да пуснат своята “производствена версия ” на електрокросовъра си EQC, а баварците започнаха да одобряват предварителни поръчки за електрокросвъра си iX3 цели две години преди да го пуснат на пазара.
Това приказва единствено едно – всеки от немската огромна тройка желае да дръпне колкото се по-голям пай от новата пазарна “торта ”, а това може да бъде единствено плюс за всички – преди всичко потребителите, които ще имат опция да ползват отличен артикул, за фирмите и не на последно място нарасналата екологична чистота на колите.

Ето в резюме и известното за техническите характерности на на трите машини:

Mercedes-Benz EQC
Новият Mercedes-Benz EQC е електрически всъдеход, чието стартиране на пазара е планирано за началото на следващата година. Това е петместен напълно електрически паркетник с тегло 2425 кг. Габаритите му са 4761 х 1884 х 1324 мм, дължината на междуосието е 2873 мм. Багажникът на автомобила впечатлява с 500 си литра размер, не по-малко впечатляващ е силовият елемент – два електромотора с обща мощ от 402 к.с. и 564 Нм максимален въртящ миг. До 100 км/ч електрокросовърът Mercedes-Benz EQC по данни на производителя ще се форсира за 5,1 секунди, а оптималната му скорост ще възлиза на 180 км/ч. Литиево-йонният акумулатор на колата е с потенциал 80 кВтч и ще му обезпечава пробег с едно зареждане от 400 км. Бързото отчасти зареждане до 80% от потенциала при мощ на зарядното от 110 кВт ще става за към 40 минути.

Audi e-tron quattro
Сумарната мощ на двата електродвигателя на кросовъра ще е 355 к.с. (265 кВт), а оптималният въртящ миг 561 Нм. Ускоряването от място до 100 км/ч Audi e-tron quattro ще прави в границите на 6 секунди, а максималната му скорост ще е до 200 км/ч. И тук пробегът с едно зареждане се обявява на 400 км, обезпечен от батерия с капацитет его 95 кВтч. Сред интересните решения в колата са виртуалните огледала, новата система за рекуперация на силата и буст-системата, позволяваща на електромобиа да повдига в течение на 8 секунди оптималната си мощност до 402 к.с., а оптималният въртящ момент да скача до 664 Нм.

BMW iX3
За този автомобил няма доста данни засега. Предполага се че ще има две модификации – с един електродвигател с мощност 270 кончета, и двумоторна с по-висока, само че към този момент не оповестена мощ. За акумулатора се загатва, че ще е с капацитет “над 70 кВтч ”, което би трябвало да обезпечи на елбаварката BMW iX3 пробег сходен на този при конкуренцията - 400 км. Бързото презареждане ще става със зарядно 150-килоВата, като 80-е % ще се доближават за към половин час.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР