Немски учени търсят 4 000 доброволци, които да присъстват на

...
Немски учени търсят 4 000 доброволци, които да присъстват на
Коментари Харесай

В Германия се търсят 4000 доброволци за корона-експеримент на концерт

Немски учени търсят 4 000 доброволци, които да участват на поп концерт. Целта е да се направи опит, с цел да се оцени рискът от предаване на ковид по време на огромни събития, осведоми БГНЕС. Участниците първо би трябвало да се тестват и резултатът им да е негативен. Учените се надяват да наемат 4 000 участници, които ще се съберат в зала в Лайпциг на 22.08.20 година Доброволците, на възраст от 18 година до 50 година, ще бъдат тествани авансово за ковид и единствено тези, с негативен резултат ще могат да вземат участие в опита.
Популярният поп артист Тим Бенцко ще излезе на сцената, за " държанието на публиката да бъде оптимално близо до действителността ", оповестиха уредниците. Участниците ще би трябвало да носят филтърни маски FFP2 и ще употребяват флуоресциращо дезинфектиращо средство, което като се изключи че обезпечава още един пласт отбрана, ще разреши на учените да следят кои повърхности най-често допира публиката. Най-важното обаче ще бъде доброволците да получат устройство, което да следи тяхното придвижване и разстояние от останалите присъстващи.
Инициаторите обмислят тестване съгласно 3 вероятни сюжета. Първият ще бъде върху контролна група . Това значи всичко, както е било преди ковид: публиката влиза през два входа, няма наложително разстояние и сходни защитни ограничения. Другият сюжет е с по-строги хигиенични ограничения , по-бавно влизане на участниците, т.е. отваряне на повече входове и правила за разстояние. Третият сюжет е с доброволци, които седят на трибуните на разстояние 1,5 метра . Този сюжет изисква единствено 2 000 доброволци за зала, която има потенциал от към 12 000 души.
Учените се надяват, че опитът ще им помогне да основат математически модел, който да бъде употребен за попречване разпространяването на инфекцията при всеобщи прояви. Първите резултати от проучването се чака да излязат от 4 до 6 седмици след концерта - в края на септември.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР