Немски природозащитници излизат на протест в подкрепа на атомната енергетикаНемски

...
Немски природозащитници излизат на протест в подкрепа на атомната енергетикаНемски
Коментари Харесай

Немски природозащитници излизат на протест в подкрепа на атомната енергетика

Немски природозащитници излизат на митинг в поддръжка на атомната енергетика
Немски природозащитници ще проведат митинг с искане да бъде прекратено закриването на атомни електроцентрали, написа "Форбс".

Проявата, озаглавена "Атомен прайд фест" е планувана за тази неделя в Мюнхен.

През последната година редица правозащитни организации насочиха рецензии към политиката на Германия за отвод от задачите за климата 2020.

По-рано, още веднъж под напън от еко деятели, Берлин взе решение за отвод от атомна сила. Това обаче значи потреблението на повече въглища или други фосилни горива, които замърсява въздуха.

"Надявам се хората да схванат, че мотивацията на поддръжниците на атома е да оставят на своите деца един по-добър свят", съобщи Ида Руишалме от организацията "Майки за атома".

Според деятелите всяка една затворена атомна мощ бива сменена най-вече от фосилни горива, защото на слънчевата или вятърната електрическа енергия не може да се разчита.

Организаторите на феста настояват, че това е първи случай, когато природозащитници стачкуват в поддръжка на атомната сила.

"Най-малкото е Германия да спре да сплашва другите европейски страни да затварят личните си атомни централи", твърди Амардео Сарма, създател на Ecomodernist Society.

"Форбс" напомня, че от 2009 година до момента Германия е похарчила към 580 милиарда американски $ за построяването на възобновими мощности, най-вече слънчеви и вятърни. Независимо от това обаче излъчванията остават непроменени. Основната причина за това е отводът от атомна енергетика, която не създава никакви парникови газове. Експерти плануват, че немските излъчвания ще се покачат през 2018 година поради закриването на следващ атомен реактор в края на 2017 година. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР