Немски граждани, здравноосигурени в родината си, ще идват на балнео

...
Немски граждани, здравноосигурени в родината си, ще идват на балнео
Коментари Харесай

Германци идват в Пловдив за спа и балнеолечение

Немски жители, здравноосигурени в родината си, ще идват на балнео и спа туризъм в България. За това се е договорило Министерство на туризма и Асоциацията на здравните каси в Германия, заяви в Пловдив министър Николина Ангелкова.

Това е един огромен пазар, тъй като годишно германците харчат за здраве към 450 милиона евро. Регионът към Пловдив има огромен капацитет да се възползва от новата пазарна ниша. За да одобряват такива „ здравни туристи “, частните хотели би трябвало да бъдат сертифицирани от немските Здравни каси. Това е гратис, посочи министър Ангелкова. Тя бе в града под тепетата за среща с хотелиери, расторантьори и туроператори по покана на Съвета по туризма и организацията за ръководство на „ Тракия туристически регион ". По време на полемиката претендентът за кмет от ГЕРБ Здравко Димитров показа визията си за развиване на Пловдив като значим туристическия център за целия район.

Всеки екскурзиант ни е значим и ние би трябвало да създадем по този начин, че хората, пристигнали един път, да се връщат още веднъж и още веднъж, уточни претендентът за кмет на ГЕРБ Здравко Димитров. Длъжни сме да работим в тази посока, по тази причина съм отворен за всевъзможни хрумвания и оферти от сектора, безапелационен бе Димитров.



Като регионален шеф Здравко Димитров одобри регионалната тактика за туризъм, по тази причина аз го поддържам и като кандидат-кмет, тъй като знам, че той може да надгради над към този момент постигнатото, сподели Ангелкова.

Пловдив бележи резистентен растеж в туристическия поток, като растежът е 5,6%. Характерно за района е, че туристите прекарват тук приблизително по 3 дни, заяви още Ангелкова. За съпоставяне – в София статистика е ден и половина. Заради положителните си позиции във фестивалния и събитиен туризъм Пловдив би бил превъзходен хазаин на кулинарно събитие от международен мащаб, уточни министърът. В момента текат договаряния с доста известен началник готвач.

Туристическият отрасъл в града е безапелационен, че с цел да върви напред туризма е основно да се създаде летище Пловдив. В Областна администрация са идвали доста делегации и всички те са били доста добре осведомени с културата и историята на Пловдив, би трябвало ни единствено „ врата “, през която да влязат. Това важи изключително за китайците, описа Здравко Димитров. За тях би трябвало да се намерения за краткотрайни визи или омекотен режим на издаването им, предложи претендентът за кмет на ГЕРБ.

Домакинът на срещата Любозар Фратев сподели, че Пловдив има и добра локация, и история, и артикули, с които настина към този момент сме разпознаваеми по света. В резултат на това в събота и в неделя в пловдивските хотели от дълго време няма свободни места. И съгласно него обаче градът има доста по-голям капацитет за развиване на туризма и да печели от това.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР