Немската централна банка прогнозира, че икономиката на Германия може да

...
Немската централна банка прогнозира, че икономиката на Германия може да
Коментари Харесай

Бундесбанк не вижда риск от дълбока рецесия в Германия

Немската централна банка предвижда, че стопанската система на Германия може да се свие още веднъж през третото тримесечие, само че Бундесбанк не вижда риск от дълбока криза във водещата европейска стопанска система, съобщи БНР.

Въпреки че експортно насочените браншове не престават да страдат, а индикаторите за бизнес доверие не допускат непосреден положителен поврат, секторите, ориентирани към вътрешното търсене, към момента вървят добре, се показва в постоянния месечен отчет на централната банка.

Бундесбанк обаче добави, че се усилват рисковете, че слабостта в експортно-ориентираната промишленост може да се трансферира и към останалите браншове на немската стопанска система и по-специално към вътрешното търсене.

" Икономическото произвеждане в Германия би могло още веднъж да се сви през третото тримесечие на актуалната година ", уточни централна банка, което би означавало, че немската стопанска система ще се окаже в " техническа криза ", откакто и през второто тримесечие Брутният вътрешен продукт се намали с 0,1 на 100.

" В момента обаче не се следи криза в смисъл на забележителен, по-широк и дългогодишен спад на производството при незадоволително употребен индустриален потенциал “, отбелязва последният отчет на Бундесбанк. /БНР
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР