Немската компания ZF представи хибридна трансмисия за бюджетни модели с

...
Немската компания ZF представи хибридна трансмисия за бюджетни модели с
Коментари Харесай

ZF превръща евтини коли в хибриди

Немската компания ZF показа хибридна трансмисия за бюджетни модели с предно предаване. eAMT се състои от роботизирана предавателна кутия с един съединител и електромотор на задната ос. Технологията е демонстрирана с Renault (Dacia) Duster.



Роботизираните трансмисии с един съединител съставляват обичайни механични кутии, в които превключването на предавките и сцеплението се ръководят от автоматика. Производителите ги харесват поради простата структура и ниската цена, само че страда и от дефекти - придърпване при промяна на скоростите и невисок запас на амбреажа.



От ZF настояват, че са свели тези отрицателни особености до най-малко, защото работата на електромотора е съгласувана с тази на съединителя. Той се включва при всяка промяна на предавката и обезврежда спадовете в мощността. Задният мост сработва също при внезапно ускоряване или в случай че предните колела изгубят сцепление.

Демонстрационният Duster може да се зарежда от битовата мрежа и може да се движи във всевъзможни режими, присъщи за хибридите - единствено на ток, по инерция, комбинирано задвижване и рекуперация на кинетичната сила при прекъсване. Технологията е създадена особено за най-евтините модели в гамите на производителите и най-вероятно ще бъде употребена за първи път в коли за индийския пазар.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР