Немската компания Voss Automotive обмисля изграждането на нов завод в

...
Немската компания Voss Automotive обмисля изграждането на нов завод в
Коментари Харесай

Немската компания Voss Automotive обмисля изграждането на нов завод в Източна Европа и не е изключено той отново да е в България


Немската компания Voss Automotive обмисля построяването на нов цех в Източна Европа и не е изключена опцията той още веднъж да е в България, само че при друга от актуалната локация. Това се споделя в известие на пресцентъра на министерство на стопанската система във връзка работното посещаване на основният секретар на министерството Владимир Туджаров в Германия.

По време на срещата си с изпълнителния шеф на завода за автомобилни съставни елементи, Voss Automotive, Стефан Отто Туджаров акцентира преимуществата на страна ни, като посочи съществуването на удобна среда за развиването на бизнеса с автомобилни съставни елементи у нас, както и оказване на поддръжка от министъра на стопанската система Емил Караниколов и българското държавно управление, се споделя в известието.

Германският тръст Voss Automotive има свои представителства в над 13 страни по света, а от началото на месец май 2019 година започва и индустриалният развой в завода им в България. Господин Отто показа своите положителни усещания за бизнес климата в България и ни осведоми, че завода към този момент е сертифициран от страна на VW груп.

Главният секретар на Министерството на стопанската система Владимир Туджаров по време на визитата си взе участие в работна среща с управлението на Индустриално-Търговската камара в гр. Дуисбург, Федерална провинция Северен Рейн Вестфалия. На срещата участваха почетният консул на България за Северен Рейн Вестфалия - Йостмайер и представител на Агенцията за вложения на Федералната провинция. След извършените срещи бе контрактувано да бъде проведено посещаване на делегация от Федералното министерство на стопанската система и бизнес средите в Германия на няколко индустриални зони в България. След запознаване на място с положителните практики на страна ни, немските сътрудници ще придобият и директни усещания от капиталовия климат в България, прецизират още от икономическото ведомство.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР