Немската компания стартира амбициозен проект, ревитализира за нов живот своя

...
Немската компания стартира амбициозен проект, ревитализира за нов живот своя
Коментари Харесай

Siemens строи умен град с 600 млн. евро

Немската компания започва упорит план, ревитализира за нов живот своя исторически корпоративен кампус

В момента е мъчно да си представим по какъв начин в последна сметка ще наподобява Siemensstadt, написа citylab. Заобиколен от остарели здания от фабрика за тухли и затворени офиси, регионът се намира на кръстовището на два огромни пътя в занемарените северни околности на Берлин. Автомобилите бързат да преминат от тук постоянно когато би трябвало да вземат някой уединен пасажер от близката подземна гара. Собственост на индустриалния колос, който е дал името на предградието, е Сименс, а теренът от 50 акра не дава доста очаквания за смяна.

Новият мегапроект на Берлин обаче има за цел да промени всичко това. През идващото десетилетие Siemens ще похарчи повече от 600 милиона евро, с цел да сътвори това, което назовава „ Siemensstadt “. Проектът е за „ интелигентен град “ с проучвателен уреди. Ще има място за започващи компании, логистични центрове и индустриално оборудване. Заедно с новия си кампус компанията основава и един цялостен квартал: В него ще се осъществят към 3000 нови жилището плюс детски градини и учебни заведения, зелени площи и заведения за хранене, хотели и места за търговия на дребно. Изоставената железопътна линия наоколо също ще бъде съживена, а тя ще свързва пасажерите с новото към момента незавършено летище единствено за 40 минути.

Сред хората, които живеят в близост, Siemensstadt към този момент основава доста безредици - за вложенията и работните места, които този план за адаптивна повторна приложимост дава обещание. Ала планът предизвика и някои смесени усеща. Наскоро Гугъл се отдръпна от проектите си да построи софтуерен кампус в различен берлински квартал - Кройцберг - след бурна опозиция на страна на локалната общественост.

Разработеният от Sidewalk Labs сензорен „ образован град “ се сблъска с сходни несъгласия в Торонто.

Хората са внимателни, те си спомнят за трагичните промени, които провокираха софтуерните колоси в Калифорния. Затова през днешния ден чакат с безпокойствие гигантското преустрояване на Siemens.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР